Gadgets

De voor- en nadelen van een sim only abonnement

0

Wil jij een nieuw abonnement afsluiten, dan is het goed om te kijken wat voor abonnement dit gaat worden. Wij zetten de voordelen en nadelen van een sim only abonnement voor je op een rij.

Je hebt al een berichtje gekregen van je huidige provider over het afsluiten en vernieuwen van een abonnement. Nu heb je een goede telefoon en is dit niet de tijd om een nieuwe telefoon te nemen. Je hebt alleen wel een nieuw abonnement nodig. Nu heb je veel mensen die tegenwoordig overstappen op een sim only abonnement. Zo kan je gebruik maken van de nieuwste telefoon voor een voordelig tarief.

Wat houdt sim only in?

Eigenlijk kunnen we een sim only abonnement heel makkelijk omschrijven. Het is een abonnement waarbij je geen toestel hebt. Vroeger waren deze abonnementen nog niet zo populair en haalde je vaak een toestel bij je abonnement. Maar tegenwoordig is het niet voordeliger om een combideal af te sluiten dus is een sim only abonnement steeds populairder. BEN je benieuwd naar goedkope Sim Only abonnementen kijk dan hier.

De voordelen van sim only

Er zijn veel voordelen aan een sim only abonnement ten opzichte van een combinatie met een toestel. Wij zetten ze overzichtelijk voor je op een rij:

Maandelijks opzegbaar: Je mag opzeggen wanneer je wil bij een sim only. Je hebt overigens ook sim only abonnementen waar je tegen een bepaald voordeel toch een jaar of twee jaar aan vast zit.

Flexibel: Zit jij een periode in het buitenland? Dan kan je bij een sim only abonnement heel gemakkelijk je bundel wijzigen. Zo geef je niet onnodig geld uit. Dit geldt vaak voor data gebruik en voor belminuten.

Lage kosten: Bij een abonnement met telefoon ben je vaak veel meer geld kwijt. Je betaald in één of twee jaar de telefoon af wat een hoop extra kosten met zich mee brengt. Ga je bij een goedkope provider voor een abonnement zonder toestel dan betaal je tot wel 80% minder per maand.

Dit zijn een aantal van de voordelen. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van de provider waarvoor je kiest.

De nadelen van sim only

Waar voordelen zijn, zijn eigenlijk ook altijd nadelen te bedenken. Het zijn er wel minder dan de voordelen, maar wij zetten ze toch voor je op een rij:

Geen nieuwe telefoon: Ben jij van de nieuwste gadgets. Helaas zal je dan bij een sim only teleurgesteld zijn. Er valt namelijk geen nieuwe telefoon bij je op de deurmat.

Minder snel internet: Dit nadeel geldt niet voor alle providers, maar er zijn providers die minder snel internet bieden. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van 4G, maar wil je gebruik maken van 5G-netwerk moet je hier extra voor betalen.

Wat past het best bij mij?

De juiste vraag is eigenlijk wat er het best bij je past. Ben jij gek op de laatste gadgets dan moet je gaan voor een abonnement met een telefoon. Vaak zijn er voor jou dan meer voor- dan nadelen aan verbonden. Maar wanneer jij voor een goedkopere en meer duurzamere optie wil gaan dan zeggen we toch echt: ‘kies voor een sim only abonnement’.

 

De vijf populairste telefoons van 2022

Vorig article

Is het slim voor bedrijven om lockers te gebruiken?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets