BlogsGadgets

De nieuwste ontwikkelingen in smartphone land

0

Voortdurend wordt de smartphone koper verrast met nieuwe, nog geavanceerdere modellen. Betere camera’s, snellere processors en kraakheldere schermen zijn de trend voor de komende jaren. Nieuwe toestellen met bekende namen in een markt waar voor veel mensen de iPhone nog steeds favoriet is. Hier kijken we naar de nieuwe telefoons voor 2023 en 2024.

De nieuwe telefoons voor 2023/2024

Het topmodel dit jaar voor de Android adepten is de Samsung Galaxy S23 Ultra. Door de kenners wordt met name de uitstekende camera geprezen, net als de mogelijkheid om supersnel te laden. Google is ook weer terug met haar eigen smartphone, de Pixel 7 Pro. Dit toestel is uitstekend bestand tegen water en stof volgens de IP68 norm. Bij dit toestel zijn de fotomogelijkheden ongekend, met name als er ingezoomd wordt. Een andere vertrouwde producent, Motorola, is weer terug en naar het schijnt werkt ook de jarenlange marktleider Nokia aan een nieuw toptoestel. Ook misschien wat minder bekende producenten komen met prachtige, maar kostbare, toestellen op de markt. Relatief nieuwe fabrikanten als OnePlus en het inmiddels bekende Xiaomi brengen toestellen uit met grote (uitbreidbare) geheugens en top-of-the-line fotomogelijkheden.

De nieuwste en beste features

De nieuwe telefoons bieden vrijwel allemaal geweldige camera’s. Het is ongelofelijk hoe scherp de foto’s zijn door de geweldige techniek achter de lenzen. Het lijkt er ook op dat de fabrikanten zich hebben toegelegd op verbetering van de accuduur. De enorm uitgebreide mogelijkheden hebben een hoog verbruik tot gevolg. Vandaar dat er hard gewerkt is aan energiezuinige processoren. Batterijen van 5000 mAh zijn de norm. Sommige batterijen hebben de mogelijkheid een snellader aan te sluiten, waardoor het opladen tot 3 keer sneller gaat dan normaal. Deze snellader is overigens nog bij geen enkel toestel inbegrepen en moet dus los worden aangeschaft. Wat ook weer terug is zijn de flip phones, telefoons dus die dubbelvouwen. Er lijkt een trend te zijn naar verkleining van de behuizing met behoud van een zo groot mogelijk scherm.

Bescherming van je smartphone

Door de voortdurende innovaties zijn de prijzen van smartphones flink gestegen. Door mooie ontwerpen van de behuizing en gebruik van materialen als glas is helaas ook de kwetsbaarheid toegenomen. Neem bijvoorbeeld de iPhone 15. Een geweldig mooi toestel met allerlei mogelijkheden en toch wel de meest stabiele software. De prijs hiervan ligt inmiddels een stuk boven de 1000 euro. Helaas staat Apple ook aan de top als het gaat over kwetsbaarheid van het toestel en ook prijzen van reparaties behoren tot de allerhoogste in de markt. Redenen genoeg om te investeren in bescherming van het toestel. Dit kan door aanschaf van een iPhone 15 Pro hoesje en het (laten) aanbrengen van een screenbeschermer waarin glas verwekt is. Deze zijn vaak erg hard en daarmee krasbestendig. Door de glassoort die gebruikt wordt, wordt bij een onverhoopte val de druk over het hele scherm verdeeld. De protector zal misschien breken, maar het dure scherm blijft heel. Met de aanschaf van een goed en stevig hoesje blijft ook de behuizing intact. Met een goede bescherming heb je jarenlang plezier van je toptoestel!

Winterklaar huis: 4 Tips om voorbereid te zijn op een warme en comfortabele winter

Vorig article

Virtual reality voor teambuilding

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs