GadgetsHandig

Dit doe je tegen oververhitting van je telefoon

0

Het is zomer en dat betekent dat de zon weer volop aan het schijnen is. Ook in Nederland hebben we een paar snikhete dagen gehad. We hebben zelfs in ons ‘koude’ kikkerlandje een hitterecord van veertig (!) graden bereikt. Dat heeft niet alleen effect op de mens, maar ook op elektronische apparaten zoals je mobiele telefoon. Met dit warme weer is de kans op oververhitting van je telefoon veel groter. Zonde, want oververhitting kan blijvende schade veroorzaken voor de accuduur van je telefoon. Probeer dit dus te voorkomen en volg de onderstaande tips en tricks op.

Uit de zon

Waar het voor de mens goed is om op het heetste moment van de dag uit de zon te blijven, is dit ook goed voor onze mobiele telefoon. Probeer in ieder geval je telefoon in de schaduw te leggen. Leg je telefoon bijvoorbeeld onder je handdoek of onder de parasol.

Schakel functies uit

Schakel de functies die veel energie kosten uit. Denk hierbij vooral aan je camera, internetverbinding, bluetooth en andere grote apps. Deze functies laten je telefoon werken en daardoor warmt je telefoon op.

Haal je mobiel uit het hoesje

Heb je een goed, stevig hoesje om je telefoon? Haal je dan je telefoon af en toe is uit het hoesje om de telefoon wat te luchten. Zo haal je de telefoon als het ware aan zijn ‘warme jas’ en voorkom je naast valschade, ook warmteschade.

In de auto

Tegenwoordig gebruiken we onze telefoon ook als navigatiesysteem en dat werkt prima. Echter moet je wel alert blijven in de auto. Het kan namelijk erg warm worden achter je voorruit. Probeer daarom altijd je telefoon af te dekken of plaats hem bijvoorbeeld bij het ventilatierooster voor wat extra verkoelende lucht.

Toch pech?

Heb je toch pech en heeft je telefoon het begeven na oververhitting? Dan ben je helaas toch genoodzaakt een nieuwe telefoon aan te schaffen. Gelukkig zijn er genoeg tools online om er achter te komen welke telefoon en welk abonnement bij je past. Zo kan je online een Sim Only abonnement vergelijken of kan je gaan voor de prepaid van Simyo optie. Zo ben je in ieder geval verzekerd van goed internet en een genoeg belminuten.

Dit zijn de 5 beste sites voor motorliefhebbers

Vorig article

De grootste online tuincentra en bouwmarkten van Nederland

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets