Gadgets

Wat zijn de beste draadloze oplader merken?

0

Altijd weer dat geklungel met al die snoeren en opladers. Je bureau ligt er vol mee. Er zijn zelfs telefoons, zoals de iPhone 8 bijvoorbeeld, waarmee je niet kunt opladen en muziek kan luisteren tegelijk omdat ze dezelfde ingang gebruiken. Dit kan heel irritant zijn. Een draadloze oplader kan hiervoor een oplossing zijn.

Als eerst moet je wel onderzoeken of jouw telefoon draadloos opgeladen kan worden. Telefoons die dit kunnen, bezitten de zogeheten Qi-technologie. De benaming komt vanuit Azië en betekent ‘vitale energie’. Qi is de wereldwijde standaard voor draadloos opladen. In de draadloze oplader zit een soort magneet. Net als in je telefoon met Qi. Wanneer deze met elkaar in aanmerking komen, ontstaat er een magnetisch veld en zal jouw telefoon gaan opladen.

Qi-certificaat

Doordat steeds meer telefoons draadloos opgeladen kunnen worden, zijn er ook meer goedkope draadloze opladers op de markt. Alleen zijn deze niet altijd even veilig voor je telefoon. Voordat je denkt: ‘Ik wil een een draadloze lader kopen.’ koop dan niet de eerste beste goedkope lader, maar kijk eerst naar het Qi-certificaat. Zo weet je dat jouw telefoon niet stuk kan gaan.

Zens Knomo X Qi Duo

Je tast misschien diep in de buidel (€70,-), maar dan heb je wel wat. Met deze draadloze oplader kun je twee devices opladen. Je telefoon en je smartwatch dus. Of een telefoon van een vriend of vriendin. Volgens de consumentenbond laadt deze lader je telefoon in 2,5 uur van 0% naar 100%.

Samsung Wireless Charger Stand

Deze is een stuk goedkoper (€38,-) dan de lader van Zens en doet er 15 minuten langer over om je telefoon volledig op te laden. Een leuke bijkomstigheid is dat je telefoon in de lader kan staan. Sommige Samsung telefoons die de ‘fast charge’ techniek hebben, zullen nog sneller opladen. Overigens kun je andere telefoons met Qi hier ook mee opladen. Een nadeel van deze charger: het snoer waarmee je de oplader aansluit aan een stekker is niet meegeleverd.

Ikea – Nordmärke

Ja! Zelfs onze favoriete Zweedse winkel heeft een draadloze oplader! Ikea zal ikea niet zijn als je deze lader niet kan combineren met met meubels. Wanneer je de kurkachtige hoes eraf haalt, kun je deze in je tafel plaatsen door een gat te boren. Zo heb je een high-tech bureau!

Waarom worden Refurbished telefoons steeds populairder?

Vorig article

De Grootste Online Electronica Sites van Nederland

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets