Geld

Dé dingen om op te letten bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

0

Als ondernemer zijnde is het van cruciaal belang om je in te dekken tegen eventuele risico’s op financieel gebied. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om het jezelf net even wat veiliger te maken als ondernemer is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Nu komt er alleen wel wat kijken bij het afsluiten van een dergelijke verzekering. Benieuwd waar jij op zou moeten letten? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben dé belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Denk aan de verschillende soorten dekking

Er zijn verschillende soorten zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen waar je voor kunt kiezen als ondernemer zijnde. Hier moet je denken aan algemene aansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en cyberaansprakelijkheid. Het is belangrijk om de verschillen tussen elk type dekking te begrijpen en te bepalen welke relevant zijn voor jouw bedrijf. Verkoop je bijvoorbeeld fysieke producten dan is een productaansprakelijkheidsverzekering een must. Als je professionele diensten levert, is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering weer een handige keuze.

Kijk naar de dekkingslimieten

Dekkingslimieten verwijzen naar het maximale bedrag dat een verzekeringspolis zal uitkeren in geval van een claim. Het is belangrijk om dekkingslimieten te kiezen die je bedrijf voldoende beschermen in het geval van een rechtszaak. Houd rekening met de grootte van je bedrijf, de sector waarin jouw bedrijf werkzaam is en de risico’s die je bedrijf loopt bij het bepalen van de dekkingslimieten. Door hierop te letten is het een stuk eenvoudiger om uit te komen bij de dekkingslimieten die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Wel zo prettig als het aankomt op het vinden van een goede verzekering.

Let even op de extra kosten

Wij raden je ook aan om te kijken naar de extra kosten, waaronder de hoogte van het eigen risico. Een eigen risico is het bedrag dat je uit eigen zak betaalt voordat je verzekeringsdekking ingaat. Het kiezen van een hoger eigen risico zorgt ervoor dat de verzekeringspremies lager uitvallen, maar het betekent ook dat je meer moet betalen als je ooit een claim indient. Het is daarom een goed idee om altijd een eigen risico te kiezen dat je je gemakkelijk kunt veroorloven.

Vraag naar de uitsluitingen

Als laatste is het een goed idee om even navraag te doen naar eventuele uitsluitingen. Uitsluitingen verwijzen naar specifieke gebeurtenissen of situaties die niet door uw verzekeringspolis worden gedekt. Het is belangrijk om je polis zorgvuldig te lezen en om goed uit te zoeken wat wel en niet gedekt is. Als je bedrijf bijvoorbeeld actief is in een risicovolle sector zoals de bouw, kan je polis dekking voor bepaalde soorten ongevallen of verwondingen uitsluiten.

Door op het bovenstaande te letten is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering echt niet zo lastig als je zou denken. Het belangrijkste is om de tijd te nemen en door alleen te kiezen voor een verzekeraar waar je je prettig bij voelt. Op die manier weet je zeker dat je uitkomt bij de juiste verzekering voor jouw bedrijf!

Zoek de juiste oplader bij je elektrische auto

Vorig article

Solliciteren in de techniek? Gebruik deze 3 tips

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld