Geld

Vijf voetballers die ook ondernemer werden

0

Voetballers hebben over het algemeen niks te klagen over hun salaris. Zeker topvoetballers verdienen gedurende hun carrière vaak miljoenen euro’s, en als ze dan een beetje slim omgaan met hun geld hoeven ze daarna nooit meer te werken. Sommige spelers proberen hun inkomsten ook ná hun actieve loopbaan op een dusdanig niveau te houden dat ze hun levenswijze gewoon kunnen voortzetten als ze hun schoenen aan de wilgen hebben gehangen.

We vertellen je hier over vijf spelers die tijdens of na hun carrière al ondernemer werden en daarmee hun geld verdienen. Onder meer Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Ryan Babel ondernemen graag, maar de Fransman Mathieu Flamini is zeer waarschijnlijk de rijkste van allemaal. Deze spelers verdienden hun geld met ondernemen, nadat ze eerder actief waren als voetballers en streden voor hun kansen in een competitie als de Premier League of een andere Europese competitie

Tommie van der Leegte

De voormalig voetballer van onder meer ADO Den Haag, FC Twente en PSV is familie van de eigenaren van VDL, het grote familiebedrijf uit Eindhoven. Hij zette samen met zijn broer Bas de verkoop van stadion-stoeltjes op poten, waarmee ze in 2018 een grote order kregen vanuit Irak.

Ryan Babel

Als een ware voetbalnomade reisde Ryan Babel jarenlang door Europa om bij talloze clubs te spelen en veel geld te verdienen. Na zijn eerste periode bij Ajax speelde hij onder meer bij Liverpool, Hoffenheim, Deportivo La Coruña, Besiktas én aartsrivaal Galatasaray.

Het leverde hem miljoenen euro’s aan salaris op en bracht hem in de lijst van rijkste sporters in Nederland. Babel zat ook als ondernemer niet stil en investeerde zijn geld voornamelijk in huizen en appartementen. Zo bezit hij een aanzienlijk deel van een flat aan de Maassluisstraat waardoor hij jaarlijks duizenden euro’s aan huur int. Kortom, de aanvaller van Oranje heeft de schaapjes goed op het droge en heeft ervoor gezorgd dat hij ook ná zijn carrière als voetballer op grote voet kan leven.

Foto

Demy de Zeeuw

De voormalig voetballer van AZ en Ajax, die op het WK 2010 nog meespeelde in de halve finale van het WK, begon al tijdens zijn actieve loopbaan met ondernemen. De middenvelder richtte samen met ondernemers Juul Manders en Ralph de Geus het kledingmerk Balr op, investeerde in websites als Wannahaves en bedacht 433, een online platform met miljoenen volgers, waarmee ook flink geld verdiend wordt.

Voor zijn kledingmerk Balr maakt De Zeeuw met zijn compagnons gebruik van bekende voetballers om het merk te promoten. Beginnend met teamgenoten Gregory van der Wiel en Eljero Elia, maakt hij inmiddels ook gebruik van wereldsterren als Cristiano Ronaldo en Neymar, die als uithangborden van het merk fungeren.

De Zeeuw heeft zijn schaapjes dus absoluut op het droge en investeert er ook na zijn carrière lustig op los in vastgoed en leuke en dure gadgets, zoals horloges en auto’s.

Gregory van der Wiel

Net als De Zeeuw begon ook Gregory van der Wiel al tijdens zijn loopbaan als ondernemer. Hij investeerde ook in Balr, maar verkocht hiervan na een paar jaar zijn aandelen met een winst van 2000%. Dat geld investeerde hij deels in nieuwe projecten als Block Party en Bare Knuckle, waarmee hij liet zien dat hij een zaak ook op zijn eentje kan doen draaien.

Foto 

Mathieu Flamini

Als laatste speler kiezen we niet voor een Nederlander, maar voor een Fransman. Mathieu Flamini speelde tijdens zijn carrière bij topclubs Arsenal en AC Milan en verdiende daar behoorlijk veel geld. Écht rijk werd de voetballer echter als ondernemer. Hij richtte al in 2008 GF Biochemicals op, samen met businesspartner Pasquale Granata.

Wat het bedrijf voor ons als Nederlanders bijzonder maakt, is dat het hoofdkantoor gevestigd is in het Limburgse Geleen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van levolinezuur, een biologisch verantwoorde vervanger van petroleum. De waarde wordt geschat op meerdere miljarden, waarmee Flamini een van de rijkste voetballers ter wereld zou zijn.

Zo werk je efficiënt thuis

Vorig article

Een Vaporizer: Wat Kun Je Daar Allemaal Mee?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld