Geld

Als ondernemer eigen vermogen behouden met financial lease

0

Een ondernemer richt zich zeker in de eerste jaren op het uitbreiden van dienst productiecapaciteit en de acquisitie. Op deze manier zullen de bedrijfsresultaten snel verbeteren en kan gedacht worden aan een verdere groei. Concreet betekent dit dat je weinig eigen vermogen beschikbaar hebt voor andere investeringen. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke auto. Financial lease voor zzp’ers maakt een auto kopen financieel aantrekkelijk; het eigen vermogen van de onderneming blijft hierbij behouden. 

Dat komt doordat je een zakelijk voertuig bij financial lease voor ondernemers maandelijks voor een deel aflost. Het maandbedrag dat je hierbij betaalt is afhankelijk van de auto die je kiest, de aanbetaling die je vooraf doet en de hoogte van de gekozen slottermijn. Ook heb je verschillende mogelijkheden bij het bepalen van de looptijd van dit type contract. 

Online kosten financial lease berekenen 

Op de website van een aanbieder van deze contracten vind je een handige tool, die de kosten van financial lease berekenen heel eenvoudig maakt. Zoek allereerst een geschikte bedrijfswagen uit, bepaal vervolgens wat je al op korte termijn aan vermogen kunt missen en vul de tool vervolgens in. Wat kost een zakelijke auto financial leasen jouw organisatie? Het aanbod aan zakelijke auto’s is groot bij aanbieders van financial lease. Zo vind je altijd een model dat past bij jouw behoeften. Interessant is het om te kijken naar elektrische auto’s. Steeds meer ondernemers stappen over op een elektrisch wagenpark om zo een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van het milieu. 

Voordelen van financial lease voor ondernemers 

De mogelijkheid om het eigen vermogen te behouden is slechts een van de voordelen van financial lease voor ondernemers. Er zijn meer redenen die deze contracten interessant maken. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat je direct eigenaar bent van het voertuig; je kunt deze op de balans van de organisatie zetten. Zo kun je op het voertuig afschrijven en trek je maandelijks de btw af van hetgeen je zelf aan btw ontvangen hebt. Twee belangrijke fiscale voordelen voor ondernemers. 

Daarbij kies je met financial lease voor volledige flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je de auto laat onderhouden en welke verzekering je afsluit. Zou je voor operational lease kiezen, dan wordt dit bepaald door de leasemaatschappij; de kosten zitten verwerkt in hetgeen je hierbij maandelijks betaalt. Ook prettig: bij financial lease profiteer je van een onbeperkte kilometrage. 

SEO en duurzaamheid; dit zijn 7 manieren waarop deze sectoren samenkomen

Vorig article

Zakendoen in Duitsland: Bewezen strategieën voor succes

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld