GeldHandigTech nieuws

Jaarwisseling nadert: 5 redenen om nog snel van zorgverzekering te wisselen

0

De Sint is weer in het land, de kerstshows poppen overal op, het is duidelijk dat het einde van het jaar nadert. Tijd om te kijken of jouw zorgverzekering nog wel bij je past. Wij geven je 5 redenen om nú nog over te stappen voor 2020.

Overstappen kan vóór 1 januari

Je kunt alleen van zorgverzekering wisselen voor 1 januari. Daarna staat je verzekering weer een jaar vast en kun je dus pas weer wisselen in 2021. Een goede reden om nú nog op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering voor jou voor het komende jaar.

Het kan honderden euro’s schelen

Overstappen of wisselen van zorgverzekering kan je maar zo honderden euro’s op jaarbasis schelen. En dat geldt dan alleen al voor de basisverzekering. Tussen de goedkoopste en duurste verzekering zit een verschil van ongeveer €300 op jaarbasis. Daar kun je toch weer hele leuke andere dingen van doen. Benieuwd of jij ook zoveel kunt besparen? Check dan snel de goedkoopste zorgverzekering.

Collectief verzekeren

Hele veel werkgevers en verenigingen bieden collectiviteitskorting op zorgverzekeringen aan, vaak bij één aanbieder, soms zelfs bij meerdere. Maak je hier nog geen gebruik van, of zijn er goedkopere opties (lees: meer korting) waar je gebruik van maken, dan is dit hét moment om te wisselen van zorgverzekering.

Verwachte onkosten

Stel, je weet nu al dat je komend jaar (extra) kosten gaat maken. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe bril nodig, of je tandarts heeft je al verteld dat er wat onderhoud aan zit te komen. Hier kun je nu al op inspelen door een (andere) aanvullende verzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen, dus kies vooral degene die op dit moment bij  je past. Hou hierbij rekening dat sommige aanbieders extra voorwaarden hebben, zoals dat je minimaal een jaar een verzekering moet hebben voordat je gebruik kunt maken van bepaalde vergoedingen. Dus nu afsluiten als je in 2021 kosten verwacht, is ook nog een reële optie.

Dezelfde aanbieder, andere verzekering

Sowieso is het goed om te kijken of je huidige verzekering nog bij je past. Je hoeft niet altijd direct over te stappen naar een andere aanbieder, ook bij je huidige verzekeraar kun je wellicht een goedkoper of beter pakket afsluiten. Ook hiervoor geldt dat ze dit voor 1 januari, of beter uiterlijk 31 december, van je willen weten.

Doe je niets, dan blijf je het komende jaar verzekerd zoals je dat nu ook bent, tegen de nieuwe tarieven. Als het goed is heb je je nieuwe polis al binnen, het is dus ons advies om daar even aandacht aan te besteden.

Hoe kun je worden gehackt op social media? En hoe is dit te voorkomen én te verhelpen?

Vorig article

Wat zijn deepfake video’s en hoe kun je ze herkennen?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld