Tech nieuws

Zoek de juiste oplader bij je elektrische auto

0
Zoek de juiste oplader bij je elektrische auto

Het is altijd een punt van discussie hoe snel je wilt dat je nieuwe elektrische auto kan worden opgeladen. Het duurt altijd een stuk langer dan het voltanken van je laatste benzineauto, dus op dat vlak moet je sowieso een stapje terug willen doen. Als je de mogelijkheid hebt om je elektrische auto met een e flux charging station thuis op te laden terwijl je iets anders aan het doen bent, zal de laadtijd geen problemen opleveren. Je moet echter wel advies vragen over het soort EV charger waarmee je je auto kunt opladen.

Factoren die invloed hebben op de laadtijd

Het opladen van de accu van een elektrische auto is vergelijkbaar met het vullen van een emmer met water uit een kraan. Een hele grote emmer zal heel langzaam vol raken als er een kraan wordt gebruikt met een dunne straal water. Dezelfde redenatie geldt voor een accu. Bij een accu met een grote capaciteit zal het heel lang duren voordat hij vol is als wordt gewerkt met een EV charger met een lage laadstroom. Bij een ev charger selecteren ga je uit van de maximale tijd die het opladen van de auto mag duren. Daar wordt een laadstroom bij gekozen.

Lijstjes

Met vragen over de capaciteit en de functionaliteit van ev chargers kun je het beste advies vragen aan specialisten. Er zijn echter ook lijstjes op internet te vinden. Daarin worden verschillende modellen elektrische auto’s met allerlei soorten accu’s gekoppeld aan de meest geschikte ev charger. Als je een goede keus maakt, kun je elke keer dat je ‘s ochtends vertrekt met een volle accu wegrijden, terwijl je daar de laagste prijs voor betaalt. Het zal dan maar zelden nodig zijn om onderweg een lege accu bij te laden bij een openbare laadpaal.

De juiste aansluiting

Elektrische auto’s worden geleverd met verschillende soorten aansluitingen. Er is op dat vlak een tweedeling. Auto’s die afkomstig zijn uit Aziatische landen maken allemaal gebruik van het ene type aansluiting en auto’s die in de rest van de wereld worden gemaakt gebruiken het andere type stekker. Geadviseerd wordt om een EV charger aan te schaffen met dezelfde aansluiting als er op je elektrische auto zit. Er zijn wel verloopkabels leverbaar, maar het is niet handig als je die moet gebruiken. Als je een auto hebt die tevens een aansluiting voor een snellader heeft, kun je die alleen gebruiken bij een snellader.

Beperkingen van je woning

Om een EV charger te kunnen laten plaatsen moet de elektrische aansluiting in je woning voldoende capaciteit hebben. Bij moderne woningen zal dat niet voor problemen zorgen, want daar zit een aansluiting van 3 x 25 ampère. Als je een oudere woning hebt met een elektrische aansluiting van 1 x 25 ampère moet die verplicht worden uitgebreid. Dat is een tamelijk kostbare operatie, die ruim op tijd moet worden aangevraagd bij de netbeheerder. Houd er in alle gevallen rekening mee dat een ev charger moet worden aangesloten op een aparte groep.

5 slimme manieren om rolcontainers te gebruiken in je magazijn

Vorig article

Dé dingen om op te letten bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws