BlogsGeldHandig

Een webwinkel op een gratis platform of is betaalde hosting beter?

0

Wil je zelf een webwinkel beginnen? Tegenwoordig schieten de webshops als paddestoelen uit de grond, omdat het een hele gemakkelijke manier is om zelf een onderneming te starten. Je hoeft bijvoorbeeld geen pand te huren om jouw spullen in te verkopen, dat kan gewoon in jouw digitale winkel. Een webwinkel maken kun je doen op een gratis platform, maar je kunt ook kiezen voor betaalde hostingpartijen. Benieuwd welke beter is als je net begint met je onderneming en wat de voor- en nadelen zijn? Wij bespreken het in dit artikel.

Met betaalde hosting moet je rekening houden dat je een maandelijks bedrag betaalt wat varieert tussen de 10 en 30 euro per maand.

 Gratis platform

Ook een webshop starten op een gratis platform is niet geheel kostenloos. Misschien is de software wel gratis, maar zul je alsnog moeten betalen voor de hosting en voor de domeinnaam. Houd er ook rekening mee dat het inschrijven van jouw onderneming bij de Kamer van Koophandel ook geld zal kosten (eenmalig 60 euro).

Betaalde hosting

Met betaalde hosting moet je rekening houden dat je een maandelijks bedrag betaalt wat varieert tussen de 10 en 30 euro per maand. Het hosten van een webshop is iets duurder dan het hosten van een normale website, wat begrijpelijk is gezien de grotere complexiteit van een webshop. Bepaalde bedrijven bieden je de optie om maandelijks minder te betalen, maar willen in ruil daarvoor een percentage van de opbrengst van jouw webshop ontvangen. Je moet je natuurlijk afvragen of je dat wil en of het op lange termijn rendabel is om hierin mee te gaan.

Conclusie

Het is natuurlijk geheel aan jou of je kiest voor een gratis platform of voor betaalde hosting en die keuze is totaal afhankelijk van wat jij belangrijk vindt voor jouw webshop. Het grootste voordeel aan een gratis platform is dat je voor weinig geld een webshop kunt beheren. Hierbij heb je zelf wel veel werk aan het onderhoud van jouw webshop. Het grootste voordeel van betaalde hosting is dat je voor een bepaald bedrag per maand alles op een zeer gemakkelijke manier in een keer kunt regelen. Bedenk jezelf dus: wat vind ik belangrijker?

Bitcoin volgt steeds meer de markt

Vorig article

Vijf tips om de arbeidsproductiviteit van jouw horecamedewerkers te vergroten

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs