Handig

Solliciteren in de techniek? Gebruik deze 3 tips

0

Ben je van plan om te werken in de techniek? Of je nu net afgestudeerd bent, wil veranderen van baan óf helemaal van carrière wil switchen; vergroot de kans op jouw droombaan. Hoe start je bijvoorbeeld jouw zoektocht, wat zet je op je cv en hoe bereid je een sollicitatiegesprek voor? Gebruik deze 3 sollicitatietips en ga voor die droombaan.

De zoektocht naar technische banen

Er zijn verschillende manieren om een baan te vinden. De eerste manier is via je eigen netwerk. Vertel dat je een baan zoekt en wat je precies wilt, want er zijn tal technische banen. Wil je bijvoorbeeld aan de slag in de industrie, machinebouw of in de industriële automatisering? En zoek je een baan als monteur, operator of engineer? Bepaal dit vooraf en start daarna je zoektocht. Een tweede manier om een passende baan te vinden is via een technisch detacheringsbureau, zoals Synsel Techniek. Jij staat met jouw wensen en ambities op nummer één. Vanuit deze behoeftes zoeken zij bedrijven die perfect aansluiten bij jouw wensen en ambities.

Het maken van een cv

Heb je passende technische vacatures evonden? Dan is het tijd om een cv te maken en te solliciteren. Opvallen bij een potentiële werkgever doe je namelijk met een sterk cv. HR of een recruiter bekijkt maar een paar seconden naar jouw cv om te bepalen of jij geschikt bent voor de functie. In de technische branche worden een aantal vaardigheden veel gevraagd. Als monteur is het belangrijk dat je vermeldt dat je oog voor detail hebt en analytisch bent. Wil je solliciteren als operator? Zet dan op je cv dat je nauwkeurig werkt en probleemoplossend bent. Wil je aan de slag als engineer? Vertel dat je houdt van structuur en dat je aandacht hebt voor detail. Benieuwd wat je nog meer op je cv kan zetten? Lees er hier alles over.

Tijd voor een sollicitatiegesprek

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Spannend, want wat kan je verwachten? Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid daarom het gesprek goed voor. Een goed sollicitatiegesprek komt van beide kanten, dus ook van jouw kant! Daarom wil je naast het beantwoorden van de vragen ook initiatief nemen door zelf vragen te stellen. Vraag bijvoorbeeld waarom je bent geselecteerd, waarom de functie openstaat of wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn binnen de organisatie. Op deze manier ontdek je meer over de functie en of jij jezelf ziet werken in deze organisatie.
Synsel Techniek biedt verschillende technische vacatures aan. Of je net afgestudeerd bent in bijvoorbeeld elektrotechniek, werktuigbouwkunde of mechatronica, wil veranderen van baan of een gehele carrièreswitch wil maken: samen met gespecialiseerde adviseurs bespreek je jouw wensen en ambities, zodat zij de perfecte baan voor jou kunnen vinden. 
 

Dé dingen om op te letten bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Vorig article

3 Tips als je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig