Tech nieuws

Wat houdt een refurbished toestel in?

0

Als je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon, dan zijn er talloze mogelijkheden om uit te kiezen. Naast keuzes over bijvoorbeeld een iphone se abonnement, moet je ook nadenken over het toestel zelf en waar je deze aanschaft. Zo kun je kiezen voor een gloednieuw toestel, voor een tweedehands toestel of voor een refurbished toestel. Het laatstgenoemde type toestel heeft een aantal belangrijke voor- en nadelen. Benieuwd welke? In dit artikel leggen we je precies uit wat een refurbished toestel inhoudt.

Refurbished uitgelegd

Wat houdt refurbished nou precies in? Dit type toestel is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit, omdat dit type toestel goedkoper is, duurzamer maar niet lager in kwaliteit (als het goed is). Refurbished toestellen zijn gebruikte toestellen, die door de telefoonwinkel zijn opgeknapt en deels vervangen. Zo kunnen kapotte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen, en een nieuw scherm geplaatst om het oudere scherm te kunnen vervangen.

woman wearing blue shirt while looking at her phone

Goedkoper

Een refurbished toestel, zoals de iphone x refurbished, is goedkoper dan een nieuw toestel, omdat het toestel eerder al is gebruikt. Dat betekent overigens niet dat het toestel lager is in kwaliteit, omdat de onderdelen wel zijn aangepakt door de verkoper van de telefoons. Een refurbished model zal qua prijs tussen een tweedehands en een nieuw toestel in zitten. Het is dus wel iets goedkoper dan een tweedehands model, maar ook omdat je met een refurbished model meer zekerheid hebt: wanneer er toch iets niet naar behoren werkt, kun je dit aangeven bij de verkoop partij en kunnen zij dit weer voor je verbeteren.

Duurzamer

Kies je voor een refurbished toestel, dan maak je ook een duurzame keuze. Refurbished modellen zijn namelijk heel goed voor je ecologische voetafdruk. Waar normaal mensen consumeren en producenten nieuwe toestellen blijven produceren, draag je met een refurbished toestel juist bij aan recycling. Een betere wereld begint uiteraard bij jezelf, dus als je met een telefoontoestel al een klein verschil zou kunnen maken, wat houd je dan nog tegen?

Verzekerde kwaliteit

Wanneer je refurbished toestellen van een professionele partij koopt, ben je verzekerd van goede kwaliteit. Wanneer je een tweedehands telefoon op marktplaats aanschaft, kun je daarna niet op de verkoper rekenen wanneer er toch iets niet in orde blijkt met de telefoon. Een telefoon tweedehands aanschaffen is vaak een stuk goedkoper, maar brengt helaas ook wat risico’s met zich mee. Bij een refurbished toestel heb je in de meeste gevallen gewoon een garantiebewijs (vaak van twee jaar), waardoor je sowieso terug mag komen met het toestel als hij toch niet helemaal goed blijkt te werken.

Ontwikkeling van de toekomst

Waar de ontwikkeling van iPhones eerst met reuzenstappen groeide, is er nu eerder sprake van kleine verbeteringen dan van grootschalige veranderingen. Daarom is het ook niet per se nodig om telkens het allernieuwste model te willen. Er zat tussen de iPhone 3 en 4 misschien veel verschil, maar tussen de 8 en de X zit al een stuk minder verschil. Daarom is een wat ‘ouder’ model, die vaak refurbished verkrijgbaar zijn, een hele logische keuze.

3 manieren om je telefoon als nieuw te houden

Vorig article

Hoe interessant is het om nu nog Bitcoin te kopen?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws