Blogs

3 manieren om je telefoon als nieuw te houden

0

Of je nu de nieuwste iPhone hebt of een Samsung je wilt hoe dan ook graag dat je telefoon lang meegaat. De eerste keer dat je nieuwe telefoon ziet zeg je tegen jezelf: voor deze telefoon ga ik écht goed zorgen. Hoe je dat doet? Dat vertellen we jou in deze blog!

1. Bescherm je telefoon met een telefoonhoesje

Het belangrijkste is om je telefoon te beschermen. Dat doe je door gebruik te maken van telefoonhoesjes. We weten allemaal hoeveel zeer het doet als je jouw spiksplinternieuwe telefoon laat vallen op de grond. Zorg er daarom voor dat jij gelijk investeert in een goed telefoonhoesje. Deze zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Je kan gericht zoeken op het merk en type mobiel, zoek bijvoorbeeld naar iPhone 13 mini hoesje. Kies bijvoorbeeld voor een bookcase, dat is een telefoonhoesje waarbij zoveel de voorkant als de achterkant zijn beschermd. Vergeet ook niet om een extra plaatje van glas op je scherm te doen. Gaat er dan iets kapot dan is eerst dat plaatje in niet direct het beeldscherm. En zo’n plaatje opnieuw aanschaffen is nét even iets goedkoper!

2. De batterij

Naast telefoonhoesjes kun je nog meer doen om je telefoon als nieuw te houden. Een batterij zorgt er natuurlijk voor dat een telefoon het doet. Maar omdat wij onze telefoons vandaag de dag 24 uur per dag aan hebben staan, gaat de batterij snel achteruit. Wat je kan doen om de batterij intact te laten is het volgende. Laad de batterij van je telefoon pas op als hij leeg is en dus in het rood terecht komt. Als je elke keer als je thuiskomt van het werk bijvoorbeeld je telefoon in de oplader doet. Of als je je telefoon standaard aan de oplader doet als je gaat slapen dan wordt de batterij een tikkeltje lui. Gebruik ook altijd de originele oplader en liever niet een goedkopere neppe van bijvoorbeeld de Action. Hierdoor gaat de kwaliteit van je batterij sneller achteruit.

3. Doe updates van je telefoon

Het besturingssysteem van je telefoon, zoals Apple en Android, zorgen altijd voor de nieuwste updates. Het is belangrijk dat je regelmatig deze updates doet. Vaak moet je telefoon aan het stroom zitten, omdat het eventjes duurt en je wilt niet dat je telefoon uitvalt tijdens de update. En je moet op stabiel WiFi zitten. Updates zorgen er niet alleen voor dat alles op jouw telefoon werkt, ze halen ook bepaalde fouten uit een applicatie bijvoorbeeld of zorgen ervoor dat jij de nieuwste functies kunt gebruiken op je telefoon.

Een nieuwe telefoon is kostbaar. Als je lang met je telefoon doet is dat voordeliger voor jezelf. Je kan bijvoorbeeld op den duur besluiten om een sim only-abonnement af te sluiten. Dan houd je de telefoon die je al hebt, maar betaal je alleen voor het abonnement. Dat kan vaak al vanaf een paar tientjes. Daarnaast is het lang gebruikmaken van je mobiel niet alleen prettig voor je portemonnee maar ook voor de aarde. In een mobiel zitten namelijk heel veel grondstoffen die niet één, twee, drie opnieuw te gebruiken zijn.

Welke crypto’s zijn interessant om te kopen voor de lange termijn?

Vorig article

Wat houdt een refurbished toestel in?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs