Tech nieuws

Knap jouw oude laptop op in drie stappen

0

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een oude laptop in huis liggen die eigenlijk niet heel goed meer werkt. Waarschijnlijk is hij vervangen of wordt hij gewoon niet meer gebruikt. Of wellicht heb je al een paar jaar dezelfde laptop in gebruik en merk je steeds meer dat hij toe is aan vervanging. Maar wist je dat je met een paar simpele stappen de laptop een stuk beter kan laten werken?

1: Een nieuwe schijf

De kans dat de schijf die momenteel in jouw laptop zit niet meer ideaal is, is groot. Zit er een normale harde schijf in, of een SSD? Een SSD zal over het algemeen een stuk sneller zijn dan een normale harde schijf. Kies er een met veel opslag, bijvoorbeeld 500 GB of 1 TB. Het kost je ook even wat geld, maar uiteindelijk heb je hier echt veel profijt van. Je kan hier erg veel dingen op bewaren, en met een grote SSD loopt de laptop vanzelf een stuk sneller.

2: De accu

Het is niet te vermijden dat na een paar jaar intensief gebruik, de accu niet meer geweldig is. Je kan misschien maar een paar uur doen met een volle accu, of hij kan helemaal niet van de oplader af. Het is natuurlijk ook niet alles om de hele dag met de laptop oplader heen en weer te slepen. Er zijn gelukkig ook veel plekken waar je de accu laptop vervangen kunt. Het kost vaak maar een paar tientjes en kan zo weer lekker lang met de laptop aan de slag, zonder na een uur alweer aan de lader te hoeven.

3: Terug naar fabrieksinstellingen

Na jaren een laptop gebruikt te hebben, staat er waarschijnlijk van alles en nog wat op de schijf. Dingen die je nodig hebt, maar ook allemaal zooi die je allang niet meer nodig hebt en die je ook in al die jaren niet nodig gehad hebt. Zoek eerst de belangrijke dingen uit en zet deze bijvoorbeeld op een usb-stick. Denk aan oude foto’s en documenten die je niet kwijt wil. En reset daarna gewoon de hele laptop, gooi de harde schijf ook helemaal leeg (als je hem niet gaat vervangen). Je kan alles opnieuw instellen, hebt geen last van vervelende bestanden die niet te verwijderen zijn en kan alleen de dingen erop zetten die je nu nodig hebt. Gegarandeerd dat de laptop een stuk sneller gaat lopen dan voorheen.

6 Online Privacy Tools die je moet hebben!

Vorig article

Hoeveel populairder was Netflix ten tijde van Corona?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws