Tech nieuws

Nieuwe Samsung Galaxy S21: Koopadvies

0

Samsung heeft de nieuwste toestellen aangekondigd: de Samsung Galaxy S21 Series 5G. De serie bestaat uit 3 toestellen: S21, S21+ en S21 Ultra. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze 3? En welke kun je dus het beste kopen? Wij geven je graag koopadvies!

De belangrijkste verschillen

Er komen dus drie nieuwe toestellen. Het zogenoemde instapmodel is de Samsung Galaxy S21, daarboven komt de grotere S21+ en het topmodel is de S21 Ultra. Het eerste verschil zit in de schermgrootte, deze is bij de S21 6,2 inch, de S21+ heeft een scherm van 6,7 inch en de Ultra maar liefst een van 6,8 inch.

De schermen zijn wel gelijk en zijn in alle toestellen gemaakt van het sterkste GG7 Gorilla Glass Victus. Samen met de IP68 water- en stofbestendigheid kunnen de toestellen dus wel tegen een stootje.

Daarnaast heeft de S21 een achterkant van kunststof, die van de S21+ en Ultra zijn van glas. En waar de Ultra al met een groter geheugen beschikbaar komt (512G als keuze bovenop 128GB of 256GB), is deze bij de Ultra ook nog eens uit te breiden. Deze optie krijgen de S21 en S21+ niet, maar de vraag is of je dat nodig hebt.

De camera’s

Nog een belangrijk verschil zit in de camera’s waar je gebruik van kunt maken. De S21 en S21+ delen hier de specificaties:

  • een 12 megapixel ultrawide camera;
  • een 12 megapixel wide camera;
  • plus een telelens van 64 megapixel.

De Ultra heeft ook de 12 megapixel ultrawide camera, en daarnaast:

  • een 108 megapixel wide camera;
  • twee telelenzen vna elk 10 megapixel.

Daarnaast hebben alle toestellen uiteraard een front camera (1o megapixel voor de S21 en S21+ en 40 megapixel voor de S21 Ultra). En daar heeft Samsung nu een mooi stukje software voor gemaakt: Director View maakt het mogelijk om met zowel de frontcamera als de camera achterop tegelijk te filmen of heel eenvoudig te wisselen tussen de camera’s tijdens het filmen. Ideaal voor vlogs, interviews en nog veel meer.

Verder kun je met Video Snap eenvoudig kraakheldere foto’s selecteren uit 8K video’s, zo heb je altijd de mooiste omslagfoto’s bij de hand. Deze functies zitten in alle drie de toestellen. Net als de All Day Battery belofte: de hele dag online zonder bij te hoeven laden.

Koopadvies Samsung Galaxy S21

Wil je nu één van de nieuwe toestellen van Samsung kopen? Maar twijfel je welke de beste is voor jou? De Samsung Galaxy S21 is, niet verrassend, de goedkoopste van het rijtje. Maar daarmee is het absoluut geen slecht toestel, we durven zelfs te stellen dat het een heel goed toestel is voor een scherpe prijs. De afwerking is weliswaar iets minder hoogwaardig dan die van zijn grotere broertjes, maar is daarmee wel een stuk robuuster (plastic kan beter tegen een stootje dan glas). En de S21 is beschikbaar in de leuke kleuren roze en paars, naast wit en grijs.

Zoek je vooral een groter toestel dan de S21, dan is de S21+ een goed alternatief. De specificaties van beide toestellen zijn bijna gelijk, alleen is de S21+ wel helemaal van glas.

De Ultra is uiteraard het topmodel, maar daar is de prijs ook naar. Dit toestel is vooral interessant voor degenen die veel met fotografie of video bezig zijn, zware taken uit moeten voeren of wie gewoon het beste van het beste toestel wil en daar de prijs ook voor wil betalen.

 

Zo bespaar je kosten op je telefoon

Vorig article

De rol van nieuwsgroepen bij online groepsontwikkeling

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws