Tech nieuws

Sim only abonnement: dit wil je erover weten 

0

Lees jij deze blog op je mobiele telefoon? Bekijk je telefoon dan eens goed. Werkt ‘ie nog? Kun je er nog mee bellen? Ziet ‘ie er nog goed uit?  En kun je alle updates nog doen? Dan is de kans groot jouw telefoon in aanmerking komt voor een sim only abonnement. In deze blog vertellen we jou er alles over. Lees je mee? 

Als je een smartphone hebt die nog niet zo oud is of die gewoon met gemak nog een ronde mee kan, dan kan het verstandig zijn om voor een sim only abonnement te gaan. Een sim only abonnement betekent dat je enkel en alleen een abonnement afsluit. Door het afsluiten van een abonnent kun je dus wel bellen, internetten en sms’en. Maar je krijgt er geen nieuwe telefoon bij. Je maakt gebruik van de mobiele telefoon die je nog hebt. En daar zitten een paar fijne voordelen aan. 

Sim only is goedkoper

Het grootste voordeel van een sim only is toch wel het feit dat je voor een paar euro per maand een abonnement kunt afsluiten. Dat komt omdat je dus enkel betaald voor wat je gebruikt. Denk aan het aantal belminuten, internetverbruik of sms’jes. Je kan ook voor maximaal gaan. Dan betaal je vaak nog geen 20 euro in de maand en hoef je je dus geen zorgen te maken dat belminuten op gaan bijvoorbeeld. Je betaalt dus niet voor een telefoon, maar enkel voor dat wat je gebruikt.

Wil je overstappen van een abonnement met een toestel naar sim only? Je kan ook gewoon je nummer behouden.

Sim only is flexibel 

Door te kiezen voor sim only kies je voor een beetje flexibiliteit en vrijheid. Want als je kiest voor een telefoonabonnement waarbij je dus een telefoon erbij krijgt dan zorgt dit er direct voor dat je ook veel meer gaat betalen in de maand. En er zit nog een vervelende bijkomstigheid bij. Als je kiest voor een abonnement met een telefoon dan krijg je een BKR-registratie. Dat houdt in dat je een soort lening hebt afgesloten. Pas als je abonnement is afgelopen is de telefoon volledig van jou. Dit heb je dus ook niet als je kiest voor sim only. Je kan daarnaast er ook voor kiezen dat een sim only maandelijks opzegbaar is. Dan ben je al helemaal flexibel! 

Sim only is duurzaam

Een ander voordeel is ook dat jij veel langer met je telefoon doet. Hierdoor is een sim only abonnement ook nog eens veel duurzamer. In een mobiele telefoon zitten namelijk heel veel grondstoffen. Deze grondstoffen worden vaak onder niet altijd de juiste omstandigheden in Afrika verkregen. En deze grondstoffen zijn schaars. Het is dus goed om langer dan 2 jaar met je mobiel te doen. Want daarmee draag je jouw steentje bij wat betreft het milieu. 

Je kan bij elke provider een sim only abonnement vinden. Het kan verstandig zijn om dit ook even online te vergelijken, zodat je zeker weet dat jij de goedkoopste sim only deal hebt die past bij jouw wensen en eisen! 

Meer weten over een nieuw abonnement? Lees dan ook dit artikel op onze website: 5 Bespaar tips die maandelijks flink wat kunnen schelen

Wil jij meer klanten werven?

Vorig article

Productiviteit tips van celebrities

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws