Internet

De rol van nieuwsgroepen bij online groepsontwikkeling

0

Een Usenet-nieuwsgroep is een verzameling berichten die door verschillende gebruikers op andere plaatsen via internet zijn geplaatst. In tegenstelling tot andere internetproviders zijn deze nieuwsgroepen niet alleen bedoeld om nieuws te publiceren, maar zijn het community forums. Gebruikers kunnen hun opmerkingen plaatsen over actuele evenementen, entertainmentnieuws, technologienieuws, games, sport en meer. Er zijn doorgaans ongeveer zes tot acht nieuwsgroepen over een bepaald onderwerp, afhankelijk van hoeveel berichtgeving die specifieke groep krijgt.

Nieuwsgroepen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdtypen, namelijk servicegroepen en onderwerpen. Sommige nieuwsgroepen zijn servicegroepen, terwijl andere onderwerpen zijn. Servicegroepen kunnen worden geclassificeerd als op zichzelf staande nieuwsgroepen en categorieën kunnen intact worden gehouden voor het plaatsen van nieuwe aankondigingen die alleen relevant zijn voor een specifieke service. Onderwerpen worden normaal gesproken beheerd door een centrale beheerder en vaak worden onderwerpaankondigingen gedaan via e-mail. Dit maakt het mogelijk voor nieuwsgroepen met uiteenlopende onderwerpgebieden om te communiceren.

Nieuwsgroepen bestaan al meer dan vijftien jaar en hun doel is in de loop der jaren niet veel veranderd. Nieuwsgroepen zijn nog steeds relevant als het gaat om de internetserviceprovider, internetverkoper en nieuwssites op internet. Nieuwsgroepen dienen als een plek voor individuen om hun interesses te bespreken of te praten over de dingen waarin ze geïnteresseerd zijn. Er zijn zelfs nieuwsgroepen die zich richten op bepaalde interesses, zoals gaming-nieuwsservers of alternatieve energienieuwsservers.

Een centraal onderwerp

Nieuwsgroepen zijn georganiseerd rond een centraal onderwerp en kunnen zowel openbaar als privé zijn. Particuliere nieuwsgroepen worden meestal opgezet door een individuele gebruiker of een organisatie zoals het Amerikaanse Rode Kruis. Een privé-nieuwsgroepnaam kan door de eigenaar van de nieuwsgroep worden gekozen zonder dat hiervoor toestemming van iemand hoeft te worden gevraagd. Ze kunnen echter hun wachtwoord kiezen om de veiligheid te vergroten. Aan de andere kant worden openbare nieuwsgroepen geadverteerd door de organisator of beheerder van de nieuwsgroep. De naam van de nieuwsgroep kan door de beheerder worden gekozen en alle andere informatie kan aan de groep worden toegevoegd, zoals afbeeldingen, films of andere inhoud die vaak over het onderwerp wordt gezien.

Om nieuwsgroepen op een nieuwsserver te laten weergeven, moet een beheerder onderwerpregels maken voor berichten in de nieuwsgroepen. Nieuwsgroepen kunnen worden gemodereerd of ongemodereerd; de laatste groep heeft het minste aantal gebruikers. Een nieuwsgroep kan zelf worden gemodereerd of gemodereerd door andere leden van de nieuwsgroep. Bij het posten in zelfbeheerde nieuwsgroepen, moeten gebruikers zich houden aan de regels voor posten van de groep. Moderators hebben de mogelijkheid om te beslissen of ze een bericht al dan niet op de hoogte willen houden.

Nieuwsgroepen als Usenet-informatiebron

Nieuwsgroepen blijven evolueren als een belangrijke bron voor de online groepseigenaar. Nieuwsgroepen bieden een omgeving waarin een persoon informatie kan delen en met anderen kan communiceren in een formaat dat handiger is dan een forum. Nieuwsgroepen bieden gebruikers meer controle over het type selfservice-deelname. Het gebruik van nieuwsgroepen met frequente selfservice-deelname verkort de tijd die nodig is om vertrouwen binnen een online groep te ontwikkelen aanzienlijk.

Nieuwe Samsung Galaxy S21: Koopadvies

Vorig article

Dit moet je weten voordat je een zakelijke hypotheek afsluit

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet