Gadgets

Zo bespaar je kosten op je telefoon

0

De aankoop van een nieuwe telefoon kan een behoorlijk kostenplaatje zijn. Misschien heb je je spaargeld er wel in gestopt of misschien of sluit je het af door middel van een abonnement. Er zijn in ieder geval veel kosten waar je op kan besparen, zowel preventief als voorafgaand. Voor die nieuwe Huawei P40 is het bijvoorbeeld wel verstandig om te kijken naar het uitgebreid assortiment Huawei P40 Lite hoesjes. Het laatste wat je wil is dat je nieuwe toestel natuurlijk beschadigd of barsten in het scherm krijgt. We delen de beste tips voor het besparen op kosten van je telefoon.

Kiezen voor Sim Only

‘Only’ als het kan hoor. Wanneer je oude telefoon bijvoorbeeld nog goed genoeg is of je een toestel van iemand anders kan lenen, dan kun je beter voor een sim only kiezen. Met een sim only abonnement ben je doorgaans goedkoper uit. Je betaalt dan alleen voor een bundel met bel-, sms- en/of internettegoed en dus niet voor het toestel, wat anders wel het geval is. Daarbij kun je een sim only abonnement vaak ieder moment opzeggen

Kies de juiste bundel

Wanneer je een abonnement afsluit, is het wel verstandig om te kijken of deze passend is voor jou. Boven de kosten uitkomen, is namelijk duurder dan je vooraf inschat. Er zijn namelijk nog steeds veel mensen die proberen te besparen door te kiezen voor een goedkopere bundel met minder belminuten, sms tegoed en MB’s. ‘Beter een goedkoper abonnement en er iets overheen gaan dan zo’n duur abonnement’, is iets wat vaak wordt gedacht. Dit kan averechts werken wanneer je iedere maand alsnog boven je bundel uitkomt en constant moet bij betalen. Kies daarom voor speelruimte en sluit een abonnement af met extra belminuten, sms’jes en MB’s. 

Kies niet altijd voor het nieuwste

Wil jij altijd het nieuwste van het nieuwste? Dan zal het maandelijkse tarief hoger uitvallen. Een ‘ouder’ model heeft net zo goed alle benodigde functionaliteiten én is voordeliger dan een nieuw model. Een smartphone wordt vaak als statussymbool gezien en veel mensen willen dan ook maar al te graag geld lenen om de nieuwste iPhone of Samsung te kunnen bemachtigen. Lenen kost echter veel geld. Bovendien is een model van daarvoor vaak net zo goed als de nieuwste. Je kan bovendien ook een half jaartje wachten. Na deze tijd zal het toestel al behoorlijk zijn gedaald.

Ga voor een goede bescherming

Vanaf het begin van het moment dat je je nieuwe telefoon in handen hebt, is het belangrijk dat het goed is beschermt. Het hoeft namelijk maar een keer fout te gaan of er zitten al barsten in het scherm. Als we het hebben over een goede bescherming dan hebben we het niet alleen over een hoesje. Het gaat er namelijk ook om wat voor een hoesje je hebt en wat je daarbij koopt. Een hoesje moet namelijk tegen een stootje kunnen en de randen moeten over het scherm komen. Naast een hoesje is het ook belangrijk om een glasplaatje te kopen. Deze vangt namelijk de eerste klappen op. 

Vergelijken

Voor al die telefoons hebben we ook tal van verschillende providers. Deze verschillen natuurlijk in prijs, wat aantrekkelijk is, maar ook in kwaliteit. Het is goed om van te voren te kijken waar jij waarde aan hecht. Denk bijvoorbeeld aan snel internet of onbeperkt bellen en sms’en. Gelukkig zijn er tal van sites waar makkelijk kan worden vergeleken. Hierdoor weet jij zeker dat je de juiste keuze maakt in prijs-kwaliteit en dus ook veel geld kan besparen. 

Wat is een payment service provider?

Vorig article

Nieuwe Samsung Galaxy S21: Koopadvies

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets