Tech nieuws

Augmented reality contactlenzen

0

Het klinkt erg sci-fi, maar lijkt bijna werkelijkheid te worden. Zicht zoals de Terminator dat heeft/had. Het wordt mogelijk met deze augmented reality contactlenzen. Door een vreemde stad lopen zonder de weg te hoeven checken in Maps? Geen probleem. Een vreemde kroeg inlopen en iedereen bij de voornaam kennen is trouwens ook best handig…

Hoe futuristisch het ook klinkt, professor Babak Amir Parviz uit Washington en zijn team van studenten werken hard aan deze technologie. Op de contactlens worden duizenden transparante leds geplaatst om beelden en woorden te creëren binnen je gezichtsveld. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het hebben van een stekker in je oog, want de lenzen zijn voorzien van zonnecellen.

De lens die Parviz aan het maken is gebruikt technologie die zo exotisch is dat we nog niet durfen te dromen van een brede introductie. Er is echter wel sprake van een duidelijke belofte. Denk maar aan games, navigatie, on-spot info en ga zo maar door. Natuurlijk krijgen we met een mogelijke introductie van de lenzen ook te maken met een bizar privacyvraagstuk. Wil je dat iedereen weet wie je bent? Mag dat? En wat voor implicaties zou een dergelijk instrument hebben voor ons politie-apparaat? Meer info hier.

Chatroulette niet ‘echt’ anoniem

Vorig article

Veelbelovend ontwerp MacBook 3D

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws