Tech nieuws

LinkedIn Salary nu ook beschikbaar in Nederland

0

LinkedIn introduceerde vandaag LinkedIn Salary in Nederland. En dus maakt nu ook Nederland deel uit van de website waarmee professionals, bedrijven en recruiters inzicht krijgen in de salarisindicatie van verschillende functies in uiteenlopende sectoren. Met als doel natuurlijk om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over een nieuwe baan of het werven van talent.

[Tip: Mocht je na doorklikken toch nog uitkomen op de not ready pagina, even klikken op het logo linksboven en de tool werkt.]

LinkedIn Salary

LinkedIn Salary toont informatie over salaris en verdiensten afkomstig van data van meer dan 575 miljoen LinkedIn-leden. Er wordt inzicht gegeven in salaris-, bonus- en equity regelingen voor allerlei functietitels en branches.

Plus de factoren die van invloed zijn op het salaris, zoals jaren ervaring, branche, bedrijfsgrootte, locatie en opleidingsniveau. Diegenen die salarisinformatie indienen, kunnen in ruil daarvoor het salaris van duizenden functies, locaties en bedrijven doorzoeken.

Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux, over LinkedIn Salary: “In het huidige overspannen arbeidsklimaat in Nederland is LinkedIn Salary een goede aanvulling voor het bepalen van je positie als werknemer of sollicitant. De kloof tussen de vaardigheden van professionals en de eisen die de werkgever stelt groeit. Professionals zijn soms onzeker over wat hun vaardigheden en ervaring waard zijn. Met LinkedIn Salary kunnen we dat inzicht bieden, kansen spotten en professionals wijzen op vacatures en bijbehorende beloning, zodat ze weloverwogen carrière beslissingen kunnen nemen.”

Omdat de privacy van gebruikers voorop staat, wordt verstrekte salarisinformatie gecodeerd opgeslagen en maakt LinkedIn Salary alleen gebruik gemaakt van geaggregeerde data die niet persoonlijk identificeerbaar is. Bovendien is het opgegeven salaris van leden privé en alleen voor hen zichtbaar.

Top 5 beste betaalde functies in Nederland

Op basis van de eerste verstrekte data, kan een eerste selectie gemaakt worden van de best betaalde functies in Nederland. Over het algemeen krijgen mensen met ‘CFO’ in hun functietitel het meest betaald. Onderstaande bedragen zijn gemiddeld en op jaarbasis.

  1. Chief Financial Officer: € 128.000
  2. Chief Executive Officer: € 116.000
  3. Human Resources Director: € 108.000
  4. Financial Director: € 102.000
  5. Managing Director: € 100.000

Beschikbaar in

LinkedIn Salary is op dit moment beschikbaar voor alle leden in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Deze week worden onder meer Australië, Ierland, Frankrijk, India, Mexico, Nederland en Spanje aan deze lijst toegevoegd.

Check onderstaande video voor meer info over hoe LinkedIn Salary werkt.

https://youtu.be/1H75GEYxXd0

Apple Watch Series 4 vernieuwend en mooi

Vorig article

Alles wat je moet weten over miljoenenbedrijf Beslist.nl

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws