Tech nieuws

Koffiemachine voor grote bedrijven: hier moet je opletten

0

Zodra er meer dan 3 medewerkers bij jou op kantoor werken, wordt het al onprettig om met z’n allen koffie uit een Senseo-apparaat te drinken. En goede koffie? Ja, dat hoort nu eenmaal wel thuis op kantoor. Dus willen jullie een koffiemachine aanschaffen? Lees dan even verder. In deze blog vertellen we jou alles waarop je kunt letten bij de aanschaf. 

Wist je dat medewerkers gemiddeld 3 kopjes koffie op een dag drinken? Een koffiemachine voor grote bedrijven kenmerkt zich vaak om het feit dat je snel koffie kunt zetten. Maar tegenwoordig is kwaliteit ook een criterium. En terecht natuurlijk! Onze smaak voor koffie lijkt wel collectief te zijn verbeterd. Met als resultaat dat we versgemalen bonen willen en als het kan niet alleen de optie voor zwarte koffie. Maar bijvoorbeeld ook een cappuccino of een latte macchiato.

Zoals je je ook kunt voorstellen is het ene koffiezetapparaat ook het andere niet. Koffiemachine vergelijken? Goed idee! Alleen op deze manier kun je ontdekken welke machine het beste bij jullie op kantoor past. Maar waar moet je nu precies opletten?

Kwaliteit en smaak

We zeiden het net al eventjes, maar de smaak van koffie is belangrijk. Maar stap je in de wereld van de koffie, dan ontdek je ook dat er heel veel mogelijk is. Zo is filterkoffie, of fresh brew, hartstikke lekker. Maar vaak wel lastig wanneer je voor een grote groep koffie moet zetten. Je kunt werken op basis van een volautomatisch apparaat, of willen jullie gebruikmaken van cupjes? Smaak en kwaliteit hebben dus vooral te maken met bereiding. En juist daarom is het goed om dit te onderzoeken. 

Gebruiksgemak 

Vaak kun je koffieapparaten in drie categorieën schalen. Namelijk een apparaat met koffiebonen, instant (dus één druk op de knop) en filterkoffie. Dat je medewerkers maar 3 minuten mogen hebben om een bakje koffie te halen, is natuurlijk wat overdreven. En je kan een hoek inrichten als baristacafe, met een bonenmaler en alle attributen om goede cappuccino te maken. Maar hiervoor heb je tijd en bovenal kennis nodig. Of je gaat voor een volautomatische machine. Gelukkig zit er ook nog iets tussen in. Zo kan je kiezen voor een espressomachine met versgemalen bonen en een externe melkschuimer. Tegenwoordig zijn deze apparaten ook met elkaar gecombineerd. Waardoor je gemakkelijk een cappuccino, americano of een espresso kunt krijgen. 

Tijd over op je werk om toch een barista-waardig kopje koffie te zetten? Bekijk dan even deze video!

Proeven en uitproberen

In sommige gevallen kun je als kantoor kiezen voor een koffie-abonnement. Of je kan een koffieapparaat leasen. Uiteraard kan je ook een koffieapparaat kopen. In veel gevallen kun je er in ieder geval voor kiezen om een apparaat uit te proberen. Bij een verkoper kun je natuurlijk wel een bakkie proberen. Iets dat je zeker moet doen. Maar het is ook prettig om te weten of het apparaat ook op de werkplek goed wordt ontvangen. Door bij een gerenommeerd bedrijf je koffieapparaat aan te schaffen, heb je vaak ook een onderhoudsabonnement. Zo hoeven jullie niet om te kijken en kunnen jullie op kantoor enkel en alleen genieten van de lekkerste koffie. Dat klinkt als een top deal, toch? 

Werk je veel vanuit huis? Lees dan ook even deze blog!

Gamescom: een paradijs voor de fervente gamer

Vorig article

Dit moet je weten over het verwijderen van asbest

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws