GeldInternetTech nieuwsViral

Steeds meer bedrijven maken gebruik van crypto

0

Wanneer het erop aankomt om mee te gaan met de ontwikkelingen op financieel gebied, zijn veel bedrijven in het begin wel terughoudend. Men kijkt de kat uit de boom en kijkt dus eerst hoe het bij de ‘buren’ werkt. In het geval van crypto is de proeftijd al voorbij en is het een betaalmethode die zijn nut al duidelijk bewezen heeft. Het biedt ook een mate van vrijheid die natuurlijk als ideaal wordt beschouwd.

Veel obstakels zijn ook weggewerkt

Bedrijven zijn nu eenmaal sceptisch op financieel gebied omdat men er niet van houdt, risico’s te nemen. Dat is een stap die volkomen te begrijpen is, maar wordt er daarom ook gelijk werk gemaakt om de barrières te verwijderen. Zo waren in het verleden aankopen met cryptocurrencies koersgevoelig. Het kon namelijk gebeuren, dat gelijk na het betalen, de btc koers omlaag ging en zo een bedrijf verlies leidt. Dat behoort nu tot het verleden tijd omdat het nu mogelijk is om gelijk het cryptogeld in contanten om te zetten. Dat garandeert tegen eventuele koersverliezen. Aan het verrichten van transacties zijn er altijd kosten verbonden, maar is er ook op dat punt veel werk verricht. En over transacties gesproken: niet meer wachten op goedkeuring door de bank en limieten, vooral wanneer het aankomt op internationale transacties.

Onderlinge samenwerking bevordert ook het gebruik

Omdat cryptocurrencies nu eenmaal geen wettig betaalmiddel zijn, is het niet mogelijk om er volledig op over te stappen. De bank zal het bijvoorbeeld niet accepteren. Dat gaat wel het geval zijn bij andere bedrijven die ook meegaan met de trend. Hoe meer bedrijven er dus gebruik van maken, hoe meer dat zal uitstralen naar de rest van het bedrijfsleven. Een ander belangrijk punt is de veiligheid die deze vorm van betalen biedt. Niet alleen bij cryptocurrencies kopen, maar ook het betalen ermee, is het niet mogelijk om de transactie terug te fluiten. Dat vermindert sterk de kans op fraude. Voor bedrijven zijn er mogelijkheden aanwezig om transacties alleen plaats te laten vinden, wanneer een aantal personen de goedkeuring ervoor heeft verleent. Dit is vooral van toepassing bij de wat grotere bedrijven.

Bedrijven kunnen altijd wat meer publiciteit gebruiken en krijgen ze dat ook wanneer er aangegeven wordt, dat ze gebruik maken van crypto. Het gemak waarmee de betalingen verricht kunnen worden en er ook internationale transacties mee gepleegd kunnen worden, speelt ook een grote rol bij de acceptatie door het bedrijfsleven.

Vijf tips om de arbeidsproductiviteit van jouw horecamedewerkers te vergroten

Vorig article

Altijd en overal bereikbaar met VoIP telefonie

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld