Tech nieuws

Zo werk je efficiënt thuis

0

Thuiswerken werkt niet voor iedereen even goed. Als er veel afleidende factoren in je huis zijn, is het soms moeilijk om al je werk op tijd af te krijgen. Kinderen, huishoudelijke taken of de tv kunnen je behoorlijk afleiden als je in de woonkamer aan het werk gaat. Er zijn verschillende manieren om thuiswerken toch tot een succes te maken. We zetten wat tips voor je op een rijtje om efficiënt thuis te werken!

Kies een kamer

Werken in de woonkamer of aan de keukentafel is voor niemand heel motiverend. Hier liggen al je persoonlijke spullen, lopen je kinderen rond en heb je zicht op de vaat die nog gedaan moet worden en er moet nog worden schoongemaakt. Ga dus in een andere kamer zitten. Eentje waar je je eigen kantoor van kan maken. Als je geen aparte kamer over hebt in huis, dan maak je gewoon gebruik van de slaapkamer. Zet een bureau neer en een fijne stoel. Op deze manier kan je jezelf afzonderen van alle afleidende factoren in huis.

Genoeg energie

Als je thuis werkt, is het belangrijk dat je de hele dag door genoeg energie hebt. Op kantoor krijg je voornamelijk energie door collega’s (en koffie), maar thuis moet je het zelf doen. Zorg er dus voor dat je genoeg energie hebt. Daglicht heeft hier een groot aandeel in. Zorg dat je werkplek een raam heeft, genoeg daglicht en frisse lucht zorgt er namelijk voor dat je beter werkt. Zo blijf je door de dag heen productiever. Daarentegen is zonlicht dat op je beeldscherm schijnt, niet bevorderlijk om goed te werken. Zorg er dus voor dat je goede raamdecoratie hebt hangen. Kies bijvoorbeeld voor plisségordijnen met een top down bottom up systeem als je wat privacy wilt. Vitrage kant en klaar gordijnen voor een warme uitstraling of transparant rolgordijn voor wering van het zonlicht.

Werk in blokken

Thuiswerken kan je concentratie al heel snel de das omdoen. Werk dus in blokken, zodat je het voor jezelf iets gemakkelijker maakt. Vaak werk je maximaal 2 uur geconcentreerd en neemt dit daarna beetje bij beetje af. Werk dus in blokken van 2 uur. Neem daarna telkens even een korte pauze van een kwartiertje, drink een bak koffie, eet een appel en ga daarna weer aan de slag. Neem voldoende pauzes om door de dag heen productiever te blijven.

Houd contact

Houd contact met je collega’s terwijl je aan het werk bent. Zo kan je samen sparren over nieuwe projecten of klanten en blijf je door de dag heen gemotiveerder. Videobellen is ook een goede tip om in contact te blijven met je collega’s. Er zijn verschillende programma’s hiervoor, zoals Microsoft Teams, Google Hangout, Skype, Zoom en FaceTime.

Voor- en nadelen aan het uitbesteden van jouw website design

Vorig article

Vijf voetballers die ook ondernemer werden

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws