Tech nieuws

Zo maak je een eigen website en dit komt erbij kijken

0

Heb je wel eens nagedacht over het beginnen van een eigen website? Veel mensen die een onderneming of webshop zijn gestart, willen hierbij graag een professionele website om zo bij te kunnen dragen aan een professioneel imago en handig visitekaartje. Immers kan iedereen die iets meer te weten wil komen over jouw website gelijk alle informatie over jouw bedrijf vinden wanneer je een handige en overzichtelijke website hebt. Door een overzichtelijke website met een duidelijke naam te hebben waar klanten heel makkelijk jouw producten of diensten kunnen aanschaffen, maak je tevens de customer journey kleiner.

Een hosting parij

We kunnen ons goed voorstellen dat je misschien niet gelijk zin hebt om je te verdiepen in programmeren of de technische kant van het maken van websites. Gelukkig zijn er ook voor mensen die níet precies weten hoe programmeren werkt, genoeg alternatieven. Het is een goed idee om gebruik te maken van een hosting website. Hierover later meer.

Een domeinnaam reserveren

Hoewel je misschien niet technisch genoeg bent om zelf een website op te richten door middel van programmeringen coderen of andere inhoudelijke aspecten die bij een website komen kijken, kun je wel alvast een domeinnaam kopen – ook voor je begint met het hele proces. Zo kan je alvast jouw precieze websitenaam laten vastleggen en voorkom je dat iemand eerder er met jouw naam op het web vandoor gaat. Als je ook een hostingpakket koopt bij dezelfde aanbieder, dan krijg je de domeinnamen in sommige gevallen zelfs gratis.

person using MacBook Pro

Hostingbedrijf

Een blog is natuurlijk niets zonder de inhoud. En om de inhoud (foto’s, video’s of tekst) toe te kunnen voegen, moet je ruimte op het web hebben, die je vaak kunt afkopen. Deze ruimte kun je krijgen door je aan te sluiten bij een hosting partij. Hiermee ‘huur’ je als het ware een ruimte op een server, en heb jij de ruimte om content op jouw blog of website te kunnen plaatsen. Zo’n abonnement bij een hosting aanbieder kan in de kosten erg variëren.

WordPress installeren

Om jouw content goed te kunnen managen is het slim om WordPress te installeren. Hier vind je allerlei sjablonen Zo kun je op een gemakkelijke manier artikelen op jouw website plaatsen en ze er ook professioneel uit te laten zien door de juiste lay-out.

De prijs

Benieuwd met wat voor prijs je ongeveer rekening moet houden? Dat hangt ervan af hoe groot de website is die je gaat bouwen of wilt laten bouwen. Wanneer je een relatief simpele WordPress website wil hebben die er professioneel uitziet, moet je ervan uitgaan dat je ongeveer tussen de 1.250 en 5.000 euro kwijt zal zijn. Voor complexere websites, zoals webshops of simpelweg websites waar veel content op moet passen, betaal je iets meer. Dit is natuurlijk alleen nodig voor grote bedrijven, dus als ondernemer hoef je je hier geen zorgen over te maken. De prijzen van dit soort websites variëren sterk, zo tussen de 10.000 en 100.000 euro. Vervolgens komen er ook nog extra kosten bij: het reserveren van je domeinnaam zal gemiddeld jaarlijks 60 euro gaan kosten en de kosten van hosting zullen ongeveer tussen de 5 en 35 euro per maand liggen, afhankelijk van hoe snel je wil dat je website functioneert.

Hoe milieubewust is het eigenlijk om te gamen?

Vorig article

Telefoonabonnement bijna afgelopen? Let hierop bij een nieuwe

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws