GadgetsInternet

iPhone 13 vs. iPhone 13 Pro: dit zijn de verschillen en de overeenkomsten

0

Apple lanceert de nieuwe iPhone 13 en de iPhone 13 Pro. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee spiksplinternieuwe toestellen? En zijn er ook overeenkomsten tussen deze twee mobiele telefoons? We vertellen het jou in deze blog! Dus lees je met ons mee?

Als je deze twee telefoons met elkaar wilt vergelijken dan is het belangrijk dat je op een aantal punten gaat letten. Want op het eerste gezicht is het misschien moeilijk om verschillen te spotten. Maar aangezien de Pro-versie ruim 250 euro duurder is wil je natuurlijk wel weten waar je nu eigenlijk voor betaalt.

Kan je niet wachten? Koop je iPhone 13 online en heb ‘m straks als eerste in huis!

Vergelijking

Laten we nu de toestellen met elkaar vergelijken, dit doen we dus aan de hand van een aantal punten. Zo is de prijs van een iPhone Pro €1.159,- en dat terwijl de iPhone 13 ruim 250 euro goedkoper is, namelijk €909,-. Daarnaast is de iPhone 13 lichter, dit komt omdat er meer gebruik is gemaakt van aluminium. De iPhone 13 weegt 173 gram en de Pro-versie 203 gram. Ook qua kleur zijn er verschillen. Zo is de iPhone 13 beschikbaar in gebroken wit, zwart, blauw, roze en rood. Terwijl de Pro zilver, grafiet, goud en sierra blue in het assortiment heeft.

ProMotion

En dan de binnenkant. In de iPhone Pro vind je ProMotion in het scherm. Hierdoor wordt sommige content nog sneller getoond. Denk aan animaties, maar ook scrollen gaat nog soepeler. De helderheid is opgevoerd tot 1000 nits. In de iPhone 13 is dit 800 nits. De processor van de Pro is ook iets beter. Wat je natuurlijk kan verwachten van een luxere uitvoering. De Pro is dan ook goed geschikt voor games. De 13 Pro is in ieder geval alweer een grote verbetering ten opzichte van de iPhone 11 Pro.

Ook heeft de Pro een streepje voor op het gebied van de batterij. Deze kan namelijk zo’n 3 uur langer mee gaan. Al gaan beide gevallen ruim een dag mee. Ook als je veel films kijkt of muziek streamt. Wie kiest voor de iPhone Pro krijgt drie lenzen, namelijk een groothoek, een ultragroothoeklens en een telelens. Deze laatste lens is ook geschikt voor macrofotografie. De iPhone 13 heeft alleen de groothoek en de ultragroothoeklens.

Voordelen van de iPhone 13 Pro

Als we de voordelen van de Pro naast die van de gewone iPhone 13 leggen, lijkt het alsof de 13 er matig vanaf komt. Maar laten we vooropstellen dat beide telefoons het nieuwste van het nieuwste zijn. Waarom zou je dan kiezen voor een iPhone 13 of de iPhone 13 Pro? Het antwoord op deze vraag ligt ‘m vooral in het stuk wat jij straks met de telefoon wilt gaan doen. Wil je een lichtere iPhone zonder poespas? Dan is de iPhone 13 een mooi exemplaar voor jou. Wil je meer een luxe-uitstraling die zwaarder in de hand ligt? En wil je daarnaast iedereen omverblazen met jouw fotografie? Dan is de Pro een mooi exemplaar voor jou! Dit geldt ook wanneer je voor het toestel met het beste scherm wilt gaan.

Jouw bedrijf future proof digitaliseren

Vorig article

Waarom heb ik een SEO-specialist nodig?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets