Tech nieuws

Jouw bedrijf future proof digitaliseren

0

Tegenwoordig is digitaal werken normaler dan ooit. Mede door de coronapandemie is het thuiswerken, digitaal vergaderen en remote working voor veel mensen normaal geworden. Als bedrijf is het noodzakelijk om gestroomlijnde processen aan te bieden, zodat medewerkers overal en op elk moment dat ze willen, kunnen werken. Hierbij kun je denken aan het beschikbaar stellen van data waar je vanaf ieder device bij kan of het aanbieden van goede laptops en andere werkbenodigdheden. Hoe kun je nu als bedrijf future proof digitaliseren? Wij geven een aantal tips.

Digitale innovaties

De wereld staat nooit stil en zeker op het gebied van elektronica en digitalisering gaan de ontwikkelingen razendsnel. Elke jaar komen er nieuwe smartphones, tablets en andere handige gadgets bij. Daarnaast worden apparaten ook steeds slimmer, er komen steeds meer digitale toepassingen op gebied van artificial intelligence en robotica bij. De digitale innovaties hebben een gemeenschappelijk kenmerk: ze worden vaak ontwikkeld om een probleem op te lossen of om bepaalde handelingen te automatiseren. Dit geldt zowel voor toepassingen of producten in het bedrijfsleven als in het privéleven. Zo heb je slimme speakers die ervoor zorgen dat je niet meer op je smartphone Google Maps hoeft aan te zetten, maar dat je direct de route naar huis kunt opvragen. Ook kun je al op afstand de thermostaat of verlichting bedienen. Datzelfde geldt voor een alarmsysteem van een kantoor. Vaak worden ook nog eens alle apparatuur en devices aan elkaar gekoppeld, zodat je altijd controle hebt over jouw apparatuur. Als werkgever is het niet alleen goed om op de hoogte te zijn van de relevante trends op gebied van digitalisering, ook is het van belang dat je het werkbaar maakt. Dit kan heel simpel, door bijvoorbeeld te zorgen dat medewerkers altijd op ieder device kunnen inloggen met hun account en dat alle apparaten gekoppeld zijn.

Werken in de cloud

Voor jonge startende bedrijven is digitaal werken de normaalste zaak van de wereld. Maar dat geldt lang niet voor ieder bedrijf. De meeste bedrijven beschikken wel over een geautomatiseerde en gedigitaliseerde boekhouding, maar passen andere mogelijkheden nog niet toe. En de mogelijkheden op het gebied van digitaal werken zijn eindeloos. Zo kun je voorraadsystemen koppelen met de verkoop, van afstand leveringen regelen en op iedere locatie werken. Er bestaat zelfs online software waarmee je documenten rechtsgeldig digitaal kan ondertekenen en verzenden. Vaak beschikken deze verschillende applicaties allemaal over een eigen app of tool. Door te werken in de cloud kun je vaak meerdere applicaties of data met elkaar combineren. Of je nu op je laptop, tablet of smartphone werkt, wanneer je in de cloud werkt kun je altijd bij alle applicaties en data.

Waarom digitalisering zo belangrijk is

Sommige bedrijven denken nog dat ze digitalisering voor zich uit kunnen schuiven. Maar digitaliseren is soms simpelweg noodzakelijk, omdat het kostentechnisch niet meer rendabel is om processen handmatig uit te voeren. De nieuwe innovaties en technologieën zorgen ervoor dat bestaande processen en data efficiënter worden verwerkt. Ook krijg je meer inzicht in de bedrijfsresultaten waardoor je haalbare KPI’s kunt stellen. Daarnaast kun je klantengegevens gebruiken om jouw eigen processen, marketing of producten te verbeteren. Om mee te kunnen gaan met de laatste trends van digitalisering is software een belangrijke voorwaarde om de bedrijfsvoering op orde te hebben. Daarna kun je langzaam jouw bedrijf future proof digitaliseren door veranderingen stapsgewijs door te voeren. Zo is het voor iedereen – jong en oud – goed bij te houden.

Hier moet je op letten bij het kopen van een printer

Vorig article

iPhone 13 vs. iPhone 13 Pro: dit zijn de verschillen en de overeenkomsten

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws