BlogsInternet

Een mobiel telefoonnummer zoeken: kan dat en hoe moet het?

0

Weer een privénummer, anonieme beller of een vreemd nummer uit Algerije die je niet kent. Wie belt je de hele tijd en hoe kan je daarachter komen?

Afgeschermd nummer

Wanneer je gebeld wordt door een onbekend nummer dan wordt je natuurlijk nieuwsgierig naar wie het kan zijn. Het is goed om te kijken naar mogelijkheden om dan het telefoonnummer op te zoeken om te zien wie hier bij hoort. Het is eigenlijk omgekeerd zoeken. Het zou ook prettig zijn natuurlijk om een 06 nummer van iemand te vinden. Je zal dan moeten zoeken naar de mogelijkheden. Er zijn hiervoor een paar mogelijkheden. Het kan zijn van een bedrijf of van een persoon. Het is natuurlijk een stuk moeilijker geworden om iemands telefoonnummer te vinden. We leggen je graag uit hoe dat komt.

Een mobiel telefoonnummer zoeken: Een stuk moeilijker om iemand te bellen dan vroeger

Het is tegenwoordig een stuk moeilijker om een telefoonnummer van iemand te vinden. Het is moeilijker, omdat veel minder mensen een vaste telefoonlijn hebben en hun nummer publiceren in de (online) telefoongids. Daarnaast zijn er veel meer privacy regels waar we rekening mee moeten houden. Het is niet meer zo gemakkelijk om een telefoonnummer te publiceren, zonder hiermee in de problemen te komen. Denk maar aan de AVG welke de privacy van consumenten nog beter beschermd. Natuurlijk mocht dat ook wel, aangezien veel bestanden werden verkocht en gekocht en men lukraak door computers gebeld werd. Het is dus ergens wel goed, maar het wordt wel moeilijker om een telefoonnummer bij een naam te vinden. Het is echter nog steeds mogelijk. We laten je graag zien hoe dat kan.

Hoe kun je een mobiel telefoonnummer zoeken en vinden?

Er zijn een paar sites waar je terecht kunt om een telefoonnummer of mobiel nummer kunt vinden. We hebben hieronder een aantal van deze websites weergegeven. Het gaat om:

www.06gids.nl
www.telefoonarchief.nl
www.telefoonnummer.nl
www.zoeken.nl
www.zoekopnummer.nl

Natuurlijk zullen hier niet alle telefoonnummers op staan. Het is echter wel een goede plek om te starten als je een telefoonnummer zoekt.

Wat als je hier het mobiele telefoonnummer niet kunt vinden?

Dan is het natuurlijk goed om nog wat meer en beter te gaan zoeken. Je kunt hier gebruik gaan maken van Google en ook van alle social media pagina’s. Veel mensen vullen alle informatie over zichzelf in als ze met een nieuwe social media pagina beginnen. Facebook, LinkedIn en Twitter bijvoorbeeld. Zo is het mogelijk om makkelijk gegevens te vinden van iemand. Je kunt wanneer je op het profiel geen telefoonnummer kunt vinden natuurlijk ook via een privé bericht contact gaan opnemen met de persoon. Vervolgens kun je dan het mobiele telefoonnummer gaan vragen. Wel zo prettig. Dan weet diegene dat je contact probeert te zoeken en hoef je niet anoniem te werk te gaan.

Kan je een privénummer traceren?

Je kan niet zo een, twee, drie een privénummer zelf traceren. Als er echter vaker gebeld wordt en je wordt telefonisch lastiggevallen, kan er wat aan gedaan worden. Je kan aangeven bij je mobiele provider dat je wordt lastiggevallen door een onbekend nummer. Zij kunnen hiernaar kijken en er een onderzoek over starten. Ze houden dan drie weken je telefoonlijn in de gaten om ongewenste oproepen te traceren. Zodra ze weten wie er steeds belt, kunnen zij contact opnemen met die persoon.

Gegevens afgeven

Bij veel bedrijven is de website een groot deel van hun bestaan. Als je ergens klant bent, iets besteld hebt of iets heb laten bezorgen, bestaat er een grote kans dat ze veel gegevens van jouw hebben gevraagd. Altijd in de context van jouw voordeel (als je niet thuis bent, kan de bezorger je bellen). Je laat dus vrij veel gegevens achter bij een bedrijf. Je adres en postcode, je e-mailadres en vaak ook je telefoonnummer. Je kan voorkomen dat veel mensen of bedrijven je telefoonnummer hebben door minder snel jouw mobiele nummer op te geven. Vaak is deze optie ook niet verplicht. Maak daar gebruik van.

Bel-me-niet-Register

Wil je niet dat bedrijven bellen voor commerciële doeleinden? Schrijf je dan in bij het Bel-me-niet-Register. Bedrijven mogen je niet bellen als je op deze lijst staat ingeschreven. Op die manier heb je dus geen last meer van telemarketing. Er zijn wel uitzonderingen. Een bedrijf mag je wel bellen als jij erom vraagt. Als je klant bent bij een bedrijf mogen ze jou wel bellen als je daar toestemming voor geeft.

Oproepen blokkeren

Mocht je echt gek worden van anonieme bellers die je maar niet met rust willen laten? Dan kan je altijd nog de Bel Control App of TrapCall instaleren. Je kan met deze app al je anonieme oproepen blokkeren. De app ziet geen verschil tussen particulieren of bedrijven, dus alle oproepen zullen geblokkeerd worden. Je hebt dan geen last meer van telemarketing of privénummers die je stalken. Het nadeel van deze app is wel dat je de telefoontjes die je niet wil missen, ook niet te zien krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de klantenservice van een bedrijf waar je wat bij besteld hebt of de loodgieter die je terugbelt voor een afspraak.

Oproepen uit het buitenland

Dan zijn er ook nog de oproepen vanuit het buitenland. Ineens een Turks nummer dat je belt, terwijl je helemaal in Nederland woont en daar nog nooit bent geweest? Vreemd. Het advies geldt dan ook altijd, neem niet op bij deze nummers die je niet kent en bel ze ook niet terug. Het gaat hier namelijk vaak om oplichters, die je zo lang mogelijk aan de telefoon houden als je terugbelt. Zo loopt jouw rekening op en kunnen zij cashen. De telefoonrekening krijg je later pas en jouw provider kan er niks aan doen. Niet terugbellen dus en de nummers kan je gewoon blokkeren.

Is bellen nog wel van deze tijd?

De vraag is of bellen eigenlijk nog wel van deze tijd is. Het mobiele telefoonnummer kun je echter ook gebruiken voor WhatsApp en verschillende andere manieren om contact met elkaar te hebben. Het is goed om gebruik te maken van alle mogelijkheden van communiceren van vandaag de dag. Uiteindelijk is het doel vaak om contact te leggen met een persoon. Succes met het vinden van de juiste contactgegevens.

Dit is het duurste horloge in 2019

Vorig article

Waarom worden Refurbished telefoons steeds populairder?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs