Tech nieuws

Bitcoins kopen: 4 redenen

0

Heb je er al eens over nagedacht om te investeren in Bitcoin? Misschien heb je het idee dat Bitcoins kopen inmiddels passe is, maar niets is minder waar. Deze cryptomunt is namelijk nog steeds populair en ook nog eens voor iedereen beschikbaar. Wij geven je in dit artikel 4 redenen om Bitcoins te kopen.

Het is veilig

Het kan zomaar zo zijn dat je het allemaal wat spannend vindt, het online bankieren met een munt die je eigenlijk niet zo goed kent. Bitcoin is veilig in gebruik door de Blockchain (dit is het Grootboek van Bitcoin). Deze zorgt ervoor dat het kraken ervan eigenlijk niet mogelijk is. De transacties die worden gedaan worden namelijk niet direct bijgeschreven, maar eerst gecontroleerd en verwerkt. Men zorgt dat de transacties cryptografisch worden versleuteld en daarna in blokken aan elkaar worden vastgeketend. Op deze manier zal een transactie nooit omkeerbaar of veranderbaar zijn. Voor dit belangrijke werk zijn er Bitcoin miners aangesteld, die hiervoor een miner fee ontvangen. 

Geen pottenkijkers

Je eigen geld beheren zonder pottenkijkers doe je met Bitcoin. Dit cryptogeld is namelijk helemaal van jou en er zijn geen banken of financiële instellingen die zich ermee bemoeien. Alles wordt binnen het speciaal ontwikkelede Bitcoin netwerk gedaan. De transacties gebeuren onderling, wat het misschien wel een klein beetje spannend maakt, maar ook wel heel fijn omdat je een bepaalde vrijheid zal ervaren. Lees je altijd goed in voordat je ergens aan begint, zo ook aan het kopen van Bitcoin. Bij SATOS kun je goed terecht voor dit soort informatie. Je opent hier ook met gemak je eigen Bitcoin wallet, waar je vervolgens mee aan de slag kunt. 

Goedkope transacties

Als je Bitcoin gebruikt dan zijn er geen maandelijkse kosten, zoals je ze wel hebt bij de gemiddelde ‘normale bank’. Het enige wat men rekent is een kleine transactie-fee voor de verzender van de transactie. Dit is de eerder genoemde miner fee. De ontvanger betaalt geen kosten voor een transactie.

Vrij gebruik, voor iedereen

Bitcoin is een decentraal betalingsnetwerk, dat openstaat voor iedereen met een internet of satellietverbinding. Het is niet noodzakelijk om toestemming te vragen voor het gebruik ervan, of om een documentatie aan te leveren voordat je je eigen wallet opent. Steeds meer mensen betalen tegenwoordig al met Bitcoin en de digitale munt blijft maar groeien. Wat men voornamelijk als prettig ervaart is, dat een transactie die wordt uitgevoerd door een Bitcoin eigenaar niet kan worden gestopt. Een bank kan normaal gesproken een transactie stopzetten, verbieden of niet uitvoeren, maar dit is bij Bitcoin dus niet het geval. Een Bitcoin is altijd definitief. 

 

 

 

 

Zo krijg je een goedwerkende website met uitstraling

Vorig article

Altijd gamen met een goede internetsnelheid

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws