Tech nieuws

Altijd gamen met een goede internetsnelheid

0

De gamers onder ons weten hoe belangrijk het is dat je stabiel internet hebt wat zorgt voor weinig tot geen vertraging. Want zit je midden in een schietspel en loop je een kleine seconde achter omdat je internet traag is? Dat kan al snel veel uitmaken voor de rest van het spel en ervoor zorgen dat je wel of niet wint, of bijvoorbeeld doodgaat en al je voortgang kwijt bent. Dat wil je natuurlijk niet – daarom is snel internet voor gamers extra belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd gamet met een goede internetsnelheid?

Ga dicht bij de router zitten

Hoe dichter je bij de router zit, hoe sneller je internetverbinding is. Internet verliest namelijk wat snelheid als het bijvoorbeeld door muren heen moet. Daarom kun je het beste in de ruimte zitten waar de router zich bevindt, of bijvoorbeeld de ruimte ernaast of erboven. Zo krijg je de snelste internetverbinding en de minste vertraging tussen jou en het spel.

Is het niet mogelijk om er zo dicht mogelijk op te zitten? Dan kan een internetkabel al wonderen doen. Deze sluit je aan op de router en stop je vervolgens in jouw computer. Zo ben je eigenlijk direct verbonden met het internet en heb je helemaal geen vertraging als het gaat om wifi en snelheid. Dat is dus ideaal, en in veel gevallen ook een slimme optie. In veel huizen liggen er al internetkabels weggestopt in kasten en door muren, wat erg handig is. Maak hier dan ook zeker gebruik van.

Blijf vrij van andere apparaten

Er zijn diverse apparaten die ervoor zorgen dat het wifi signaal wordt verstoord of langzamer wordt. Je kunt denken aan apparaten met bluetooth, een babyfoon, draadloze telefoons of magnetrons. Ja, zelfs magnetrons storen het signaal. Dat is vervelend en zorgt er dus voor dat het internet trager wordt zonder je dit waarschijnlijk door hebt. Verminder dit dus zo veel mogelijk.

Wat is je maximale snelheid?

Zitten er veel mensen tegelijk op het internet? Dan is het niet gek als het wat vertraagt, zeker als je een internetabonnement hebt voor maar bijvoorbeeld 40Mb/s. Hoe minder mensen er op het internet zitten, hoe beter. Game dus vooral als je weet dat niemand anders grote dingen aan het doen is of ga een abonnement voor internet vergelijken waar je voor niet te veel geld meer Mb/s krijgt. 100Mb/s is bijvoorbeeld al een hoop, en zorgt er ongetwijfeld voor dat je sneller internet hebt en dus ook beter kunt gamen. Kijk bijvoorbeeld op Prijsvergelijken.nl voor de verschillende opties.

 

Bitcoins kopen: 4 redenen

Vorig article

Alles wat je moet weten over de gevaren van achteraf betalen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws