Tech nieuws

Een Vaporizer: Wat Kun Je Daar Allemaal Mee?

0

Verdampen is het nieuwe roken. Althans, als we de liefhebbers van een vaporizer moeten geloven. De kleine elektrische apparaatjes worden steeds populairder. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Hoog tijd om ons eens te verdiepen in dry herb vaporizers. Nee, geen ongezonde e-sigaret met vloeibare vreemde goedjes. We hebben het hier over een verantwoorde manier van roken. Of beter gezegd: verdampen!

Wat is een Vaporizer?

Een vaporizer is een elektrisch apparaatje dat rookwaren laat verdampen in plaats van verbranden. Dat gezegd te hebben, komen we gelijk bij het grootste voordeel van zo’n vaporizer: die voor je gezondheid. Wanneer je rookwaren namelijk verbrandt, komen er allerlei schadelijke stoffen vrij zoals teer en koolmonoxide. Stoffen die je eigenlijk liever niet inhaleert. En juist daarom is de vaporizer in het leven geroepen. Door rookwaren – of eigenlijk dampwaren – te verdampen, komen deze stoffen niet vrij. Als het ware stroomt er warme lucht door het dampwaar en neemt het alleen de stoffen op die jij wilt inhaleren. Geen teer, maar juist smaakstoffen of de bestanddelen waar je lekker rustig van wordt.

Denk bij dampwaren niet alleen aan tabak. Je kunt met een vaporizer zoveel meer dan old school tabak roken. Probeer eens een smaakvolle tabaksvervanger zonder nicotine! Of één van de vele speciale vaporizer kruiden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in de apparaatjes stoppen. Eucalyptus, Tijm, Sint janskruid, Lavendel en nog veel meer. Zelfs voor de wat ondeugendere roker is een vaporizer een goede oplossing. Veel modellen zijn speciaal gemaakt om wiet, hasj of concentraten in te verdampen. Met een vaporizer kun je hetzelfde gevoel krijgen, terwijl je wel gezonder bezig bent. Een wiet vaporizer heeft vaak vele mogelijkheden en extraatjes. Allemaal om het de gebruiker wat makkelijk te maken.

Verschillende Opties van een Vaporizer

Je kunt op een vaporizer heel veel dingen instellen. Bijvoorbeeld de zogenaamde airflow, waarmee je de hoeveelheid lucht in de damp regelt. Of de manier van inhaleren. Soms kun je dat namelijk direct vanuit het apparaatje doen, maar soms kun je er een slang aan koppelen voor een betere smaak. Kruiden bijvoorbeeld. Die komen met een slang veel beter tot hun recht omdat ze in de slang eigenlijk ‘verder mengen’ met lucht. Hierdoor zal de smaak nóg intenser zijn. Bijvoorbeeld leuk om te combineren met een diner. Het klinkt misschien gek: eten en verdampen. Maar het is een trend die alsmaar groter en groter wordt. Steeds meer restaurants en event organisatoren spelen erop in.

Vaporizer Temperaturen

De meest invloedrijke optie op een vaporizer is het instellen van de temperatuur. Hiermee kun je bepalen welke stoffen jij uit het dampwaar gaat inhaleren. Neem bijvoorbeeld Passiebloem. Als je dit kruid verdampt met een temperatuur onder de 150 graden celsius, dan proef je alleen de smaak. Maar zet je hem op 154 graden celsius of hoger? Dan zul je ook de kalmerende werking van het kruid gaan voelen. En zo werkt het dus met heel veel soorten dampwaren. Wiet heeft bijvoorbeeld, bevat meer dan 400 stofjes die allemaal op een andere temperatuur verdampen. Met de vele temperatuurstanden op een wiet vaporizer kun je dus zelf bepalen wat je inhaleert en wat het effect wordt!

Stijlvolle Gadgets

Vaporizers zijn er in veel soorten en maten. Je hebt grote modellen die je alleen thuis met een stopcontact kunt gebruiken, maar ook hele kleine apparaatjes voor onderweg. Eén ding hebben ze vaak wel gemeen: ze zien er best gaaf uit. Veel vaporizers hebben allerlei gekleurde LED lampjes, een absurde vorm of leuke bijpassende onderdelen. Je loopt er dus zeker niet mee voor schut!

Stoppen met Roken met behulp van een Vaporizer

Veel mensen die proberen te stoppen met roken grijpen naar hulpmiddelen. Nicotine pleisters, pillen of medicatie. Van alles passeert de revu. Maar een steeds vaker gebruikt hulpmiddel is, je raadt het al, de vaporizer. Omdat je toch iets over je longen krijgt, lijkt het met een vaporizer eigenlijk alsof je nooit gestopt bent. Maar ondertussen krijg je nagenoeg geen schadelijke stoffen binnen en kun je nog eens wat anders proeven dan die ouderwetse tabak. Daarom wordt een vaporizer ook steeds vaker aangeraden voor mensen die willen stoppen met roken. Kortom: een apparaatje met ongekend veel verborgen mogelijkheden.

Vijf voetballers die ook ondernemer werden

Vorig article

CBD Voedingssupplementen voor in de Sportschool

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws