InternetTech nieuws

Website als het visitekaartje van een onderneming

0

Vaak stelt men dat een website het visitekaartje van een onderneming is. Gek is die gedachte niet, daar steeds meer consumenten online producten en aanbieders met elkaar vergelijken. Het ene visitekaartje wordt naast het andere gelegd, om een keuze te maken uit de aangeboden artikelen. Om als ondernemer succesvol te zijn op het internet, is het zaak rekening te houden met een aantal factoren. Zo moet het webdesign van een website passen bij de doelgroep, moet de website vindbaar zijn en is het belangrijk deze up-to-date te houden. Een specialist op het gebied van SEO in Enschede biedt hulp bij het continu doorontwikkelen van websites. Wie denkt klaar te zijn nadat de website live is gezet heeft het mis.

Webdesign passend bij de doelgroep van een organisatie

Wie een webdesign in Enschede laat ontwikkelen doet er verstandig aan vooraf goed na te denken over de invulling hiervan. Start bijvoorbeeld met het in kaart brengen van de doelgroep van je bedrijf. Een jongere doelgroep bereik je op een andere manier dan zakelijke afnemers. Vaak spreken felle kleuren als rood, oranje en geel jongeren aan. Daar waar zakelijke partijen de voorkeur geven aan kleuren die autoriteit uitstralen: blauw, grijs en bijvoorbeeld zwart. Naast het gebruik van de juiste kleuren in het webdesign, speelt ook een heldere indeling van de website mee in het succes hiervan. Probeer pagina’s op een logische wijze in te delen, plaats de call-to-actions op de juiste plek en zorg dat iedere pagina in de basis in twee klikken te bereiken is. Gebruikers hebben er een hekel aan, lang te moeten zoeken naar informatie.

SEO inzetten voor een betere vindbaarheid

Zodra je website live staat, is het belangrijk de focus te verleggen naar de vindbaarheid ervan. SEO speelt hier een belangrijke rol in; zoekmachine optimalisatie. Het is het alternatief voor SEA, search engine advertising. Waar SEO zich richt op het organisch verbeteren van posities in de zoekresultaten, biedt SEA de mogelijkheid vandaag nog op de bovenste plekken te staan. Dat doe je door te bieden op advertentieruimte in de zoekresultaten.

SEO bestaat uit verschillende factoren

SEO bestaat in de basis uit drie factoren, te weten: content, technische optimalisatie en linkbuilding. Het is belangrijk de content op een website toe te spitsen op de doelgroep hiervan, rekening houdend met interessante zoekwoorden. Het zijn zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een relatief lage concurrentie. Een technische optimalisatie voer je uit om de website te versnellen. De derde pijler, linkbuilding, is gericht op het ontwikkelen van een profiel van verwijzende websites. Het geeft je eigen website autoriteit, waardoor een zoekmachine deze hoger in de zoekresultaten plaatst. Externe partijen kunnen hulp bieden bij het op correcte wijze toepassen van SEO.

Voordeel halen uit low-code development: vermijd deze vijf fouten 

Vorig article

Tips om meer geld te verdienen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet