BlogsGeld

Investeren in crypto in 2024: is dat een goed idee?

0

Cryptocurrency is een polariserend onderwerp in de wereld van beleggen. De ene belegger zweert erbij dankzij de duizelingwekkende waardetoename van de meeste cryptomunten, terwijl de andere naar de volatiliteit kijkt en besluit dat beleggen in crypto veel te risicovol is.

Wat is waarheid: is investeren in crypto een goed idee anno 2024? We kunnen hier geen eenduidig antwoord op geven. Of beleggen in crypto een goed idee is hangt af van wat je doelstellingen zijn en hoe je het aanpakt.

We kunnen alvast duidelijk stellen dat zomaar wat in het wilde weg beginnen en een paar willekeurige cryptomunten kopen op goed geluk zelden een gedegen strategie is, want je vertrouwt hierbij voornamelijk op geluk. Het kan zijn dat je veel winst maakt, maar voor hetzelfde geld verlies je alles. Doe sowieso eerst grondig onderzoek voordat je belegt. Via websites zoals Bitcoinmagazine kan je de markt in de gaten houden en zelf een gerichte en onderbouwde strategie opstellen.

Je moet altijd rekening houden met de volatiliteit van de markt. Vrijwel alle cryptomunten (met uitzondering van stablecoins zoals Tether) kunnen van de ene op de andere dag enorm in waarde stijgen of dalen. Op korte termijn is beleggen in crypto dan ook vrijwel altijd een gok. Op lange termijn beleggen daarentegen is een betere strategie, vooral als je onderzoek doet en bewust belegt, gebaseerd op objectieve factoren.

Kijk bijvoorbeeld naar het absolute nut van een cryptomunt. Kan je met een crypto meer doen dan alleen maar beleggen? Dan is de kans groot dat die effectieve waarde heeft en ook op lange termijn een goede investering zal zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Ethereum, want op dat platform kan je bijvoorbeeld DeFi-applicaties maken.

Je kan ook letten op zaken zoals de geschiedenis van een bepaalde munt, het team dat erachter zit, het handelsvolume, de blockchain, en hoe transacties geverifieerd worden. Al deze informatie is normaal gesproken eenvoudig te vinden op het internet.

We kunnen je aanraden om als beginner niet te beleggen in “memecoins”, dit zijn cryptomunten van dertien in een dozijn, die ontwikkeld werden met als doel om de waarde zoveel mogelijk omhoog te pompen door promotie via social media, en dan snel terug te verkopen voordat de waarde in elkaar zakt. Zo kan je al je geld verliezen als je niet tijdig verkoopt.

In 2024 is cryptocurrency dus nog altijd een interessant beleggingsinstrument en je kan er zeker nog winst mee maken. De hele sector komt ondertussen in een nieuwe fase terecht, met meer “volwassen” munten, meer Europese en nationale regelgeving en een bredere aanvaarding van het grote publiek. Steeds meer sectoren beginnen crypto te gebruiken als een legitiem betaalmiddel, internationale bedrijven pompen er grote sommen geld in, en zelfs overheden lijken overstag te gaan en crypto te aanvaarden.

Goed om te weten: in 2024 zal Bitcoin, de grootste, duurste en meest bekende cryptomunt, opnieuw een halvering ondergaan (dit betekent kort gezegd dat je minder Bitcoins zal krijgen door die te “minen”). Historisch gezien gingen dergelijke halveringen altijd gepaard met een sterke toename in waarde van Bitcoin, die de hele cryptomarkt met zich mee omhoog trok. Hoewel het niet zeker is dat dit opnieuw zal gebeuren, zijn veel experts wel van mening dat dit het geval zal zijn.

Schouderlang haar: De 5 mooiste halflange kapsels

Vorig article

Met deze 3 tips huur je goedkoop een auto

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs