GeldTech nieuws

Hier moet je op letten als je begint met cryptocurrencies

0

De cryptocurrency wordt steeds populairder. Waarschijnlijk heb je dit woord al vaak voorbij horen komen. Mensen vertellen verhalen over hoe ze er heel rijk mee zijn geworden. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar de cryptowereld is erg ingewikkeld en technisch.

De basiskennis

Het is belangrijk dat je goed weet waar je in gaat investeren. Lees veel verschillende artikelen, volg verschillende bedrijven en personen die met crypto te maken hebben op Twitter en meld je aan op Reddit. Zorg er daarnaast voor dat je goed op de hoogte bent van de koers, zoals de Bitcoin koers en de Ripple koers. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Let op: de cryptomarkt is ongereguleerd. Een munt kan op korte tijd sterk in waarde stijgen, maar ook dalen. Beleg daarom alleen met bedragen die je volledig mag verliezen en zorg ervoor dat crypto investeringen maar een zeer klein deel van je totale beleggingsportefeuille zijn.

Crypto kopen

Er zijn meerdere manieren om bitcoin of ander cryptomunten aan te schaffen. Wil je de munten zelf in bezit hebben? Dan kun je naar een broker of een exchange. Wil je enkel blootgesteld zijn aan de koers van bitcoin en het verloop daarvan? Dan kom je terecht bij bedrijven die producten en diensten aanbieden om bitcoin heen, zoals beleggingsfondsen, vermogensbeheerders en derivaten, waar opties en futures voorbeelden van zijn.

Crypto kopen via onlinedienst

Wie als beginner cryptomunten wil kopen kan terecht op enkele Nederlandse websites, zoals Bitvavo, LiteBit, BicoinMeester, Coinmerce, Bitpanda en Cryptopay. Het beste kun je altijd kiezen voor een Nederlands bedrijf. Zo kan je makkelijk de betrouwbaarheid controleren, bijvoorbeeld via de KVK of in het register van De Nederlandsche Bank.

Na het aanmaken van een account is het kopen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin of andere altcoins via deze websites heel makkelijk. Wel moet je door een aantal controles heen om je identiteit te bevestigen. Zo moet je door een:

  • Verificatie van je e-mailadres.
  • Verificatie van persoonsgegevens.
  • Verificatie van je identiteit.
  • Verificatie van je bankrekening.
  • Verificatie van de herkomst van je vermogen.

Het voordeel van deze diensten is het gebruiksgemak. Ook voor mensen die nieuw zijn, is het makkelijk om via deze websites aan de slag te gaan. Je bewaart je crypto’s vervolgens in je wallet via deze websites. Er is dus nog wel een derde partij aanwezig die jouw wallet beheert.

Hoeveel en wanneer?

Als besloten hebt om het eens te proberen, begin dan met een klein bedragje. Laat het een tijdje staan en kijk hoe de koerst invloed heeft op jouw kleine bedrag. Beslis daarna pas of je meer geld wilt investeren. Als je grote bedragen wilt investeren, zorg dan dat je goede, professionele begeleiding krijgt.

Telefoonabonnement bijna afgelopen? Let hierop bij een nieuwe

Vorig article

Wat is glasvezel precies, het snelste internet tot nu toe?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld