BlogsGeld

Met weinig geld toch een nieuwe telefoon: 4 tips

0

Heb je momenteel weinig te besteden en heeft je smartphone het nu echt begeven? Dan kan dit veel zorgen geven. In de huidige tijd kan je nou eenmaal niet meer zonder mobiele telefoon. Je moet bereikbaar zijn. Tegelijkertijd worden smartphones ook steeds duurder. Als je weinig financiële reserves hebt, wordt het dan ook een fikse opgave om een nieuwe te kopen. Gelukkig is niets onmogelijk. Ook met weinig geld is het mogelijk om een complete smartphone te kopen. Met behulp van de volgende vier tips moet dit wel lukken. 

  1. Refurbished

Refurbished telefoons zijn tegenwoordig helemaal in. Niet zonder reden. Dit zijn tweedehands telefoons die zijn opgekocht door een groothandelaar. Deze heeft ze vervolgens uitvoerig leeggemaakt, gecontroleerd en waar nodig verbeterd. Op die manier kan de telefoon dus nog zeker enkele jaren mee. De meeste leveranciers geven bovendien ook nog eens garantie op de levensduur van de telefoon. Als deze na een paar maanden dus toch al stuk zal gaan, dan zal deze kosteloos worden gerepareerd of mag je een nieuwe uitzoeken. Kiezen voor een refurbished telefoon is dus kiezen voor tweedehands met meer zekerheid.

  1. Mobiel abonnement met toestel

Is het niet mogelijk om in één klap een heel groot bedrag te betalen? Maar is het maandelijks wel mogelijk om een beetje meer te betalen? Dan zou je ook nog voor een mobiel abonnement met toestel kunnen kijken. Hierbij betaal je eenmalig een klein bedrag of zelfs helemaal niets en vervolgens betaal je elke maand een eerder afgesproken bedrag. Hier zitten verbruikskosten en kosten voor de afbetaling van de telefoon bij. Je weet dus elke maand precies waar je aan toe bent en kunt de totale kosten zo een beetje spreiden.

  1. Goedkopere versie

Steeds vaker kiezen telefoonfabrikanten ervoor om ook een goedkopere versie te lanceren. Een model die voor iedereen toegankelijk is. Dat is ook nodig. Zeker nu de meeste smartphones alleen maar duurder worden en mensen door de inflatie juist minder te besteden hebben. Om meer mensen aan te trekken is het dan ook wel nodig om ook goedkopere modellen op de markt te brengen. Een goed recent voorbeeld uit 2022 is bijvoorbeeld de samsung a23. Dit is een zeer complete smartphone met alles wat een mens nodig kan hebben en ook nog eens tegen een zeer schappelijke prijs.

  1. Vraag naar oudere telefoons van vrienden en/of familie

De meeste mensen geven hun smartphone al op, terwijl deze eigenlijk nog prima te gebruiken is. Bijvoorbeeld als ze momenteel over een abonnement met toestel beschikken. Dit abonnement loopt dan af en ze krijgen de mogelijkheid om een nieuw abonnement met toestel af te sluiten. Hier maken ze dolgraag gebruik van en ze leggen vervolgens hun huidige toestel aan de kant. Zonde als hier vervolgens dan niets meer mee gedaan wordt. Daarom een goed idee om eens aan vrienden en/of familie te vragen of zij toevallig nog een oude telefoon hebben liggen.

Een overlijdensverzekering: waarom wel of niet afsluiten?

Vorig article

Van Onzichtbaar naar Onmisbaar: zo pak je SEO aan

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs