Geld

Is aandelen kopen online wel zo veilig? Zo werkt het

0

Jij wil aandelen kopen, maar je bent nog maar net begonnen. Je weet niet waar je het moet zoeken en wil ook niet zomaar wat doen met jouw kostbare geld. Wanneer je online of via een bank gaat belegen wil je dat dit veilig gebeurt. Je moet je goed inlezen voor je instapt. Daarom hebben wij een artikel gemaakt speciaal voor jou. Hoe veilig is online beleggen en hoe werkt het?

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een stukje van een bedrijf. Soms mag je zelfs mee beslissen over de keuzes die een bedrijf gaat maken. Grote bedrijven zullen hierdoor nooit meer dan 51% van hun aandelen op de markt verkopen. Wanneer een bedrijf winstgevend is geweest over een bepaalde periode zie je dit terug om de markt. Je zal dit dus ook direct terug zien in jouw eigen geld. Soms kan je op bepaalde momenten je aandelenverkopen of juist behouden. Online aandelen kopen maakt het nog veel gemakkelijker om te handelen.

Beginnen met beleggen

De grootste vraag is natuurlijk: waar begin ik? Dit is makkelijk te beantwoorden. Met inlezen in wat beleggen en het kopen van aandelen inhoudt. Zo word je wat meer duidelijk over de risico’s. Er wordt bijvoorbeeld altijd gezegd kies voor lange termijn doelen en zet het geld opzij dat je kan missen.

Hierna ga je opzoek naar een geschikte app. Er zijn verschillende online brokers, en daarom is het goed kijken naar wat bij jouw past. Wil jij in natuur en milieu investeren of wil je gewoon hard geld verdienen. Je kan veel verschillende keuzes maken.

Is het veilig?

Als we spreken over je inzet. Nee, je kan je inzet verliezen. Daarom is het altijd goed om te kijken naar de risicofactoren van jouw gekozen aandeel. De app daarin tegen zijn vaak goed gecodeerd en er ziet een heel digitaal team achter die de app extreem goed heeft beveiligd. Over jouw geld hoef jij je dus geen zorgen te maken. Investeer alleen wanneer jij zeker bent van een gekozen aandeel. Lees je goed in en maak geen overhaaste beslissingen.

Zo pas je de werkplek aan naar een virusveilige omgeving

Vorig article

Alles wat je moet weten over de KKC lening

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld