Internet

Internet voor je onderneming, waar moet je aan denken? 

0

Iedere ondernemer heeft internet nodig tegenwoordig. Maar waar moet je nu aan denken bij zakelijk internet en wat zijn de voordelen? 

Snelheid van het internet 

Het is belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goed en stabiel internet. Niet alleen wanneer jij zelf dingen moet doen, maar ook voor wanneer je werknemers hebt. Stabiel en snel internet is voor iedereen beschikbaar, maar voor zakelijke klanten is er vaak nog een beter pakket. Het grote voordeel is dat veel bedrijfspanden aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Hierdoor komt gelijk het allersnelste internet binnen bij jou computer. 

Zorg ook voor meer bandbreedte om ervoor te zorgen dat iedereen binnen je onderneming even snel internet heeft. 

Kies voor SD-WAN voor topprestaties 

Als ondernemer wil je dat jouw infrastructuur helder en duidelijk is bij je onderneming. Met SD-WAN heb je een software-gedreven netwerk. Maar wat is sd wan? SD-WAN zorgt ervoor dat je meer controle hebt over je netwerk. Hij werkt ook samen met bestaande en nieuwe applicaties, data en technieken. Doordat het een cloud-systeem is worden wijzigingen snel doorgevoerd en kan je ook nieuwe functies automatisch toevoegen. Als beheerder kan jij alles inzichtelijk krijgen in één overzicht. Van netwerkconfiguraties, security policies en prestaties. Nieuwe locaties kan je makkelijker aansluiten dan ooit. Overal en altijd zullen werknemers beschikking hebben tot hetzelfde netwerk. 

Voordelen van zakelijk internet 

Misschien ben je nog niet overtuigd van zakelijk internet voor je onderneming. Dan hebben wij nog een aantal voordelen van zakelijk internet voor je op een rij gezet: 

#1 Snelle service

Wist je dat zakelijk internet je veel meer service geeft dan wanneer jij kiest voor een particuliere internetverbinding. Dit heeft ermee te maken dat je als zakelijke klant sneller wordt geholpen door providers. Zij weten hoe belangrijk die internetverbinding kan zijn voor jouw onderneming. Daardoor willen ze niet dat jij ook maar een minuut zonder komt te staan. Gaat er dus iets mis dan heb je met één telefoontje iemand van de klantenservice aan de telefoon. 

#2 Administratie 

Voor jouw zakelijke administratie is het een stuk makkelijker wanneer jij een zakelijk abonnement afsluit. Zo krijg je maandelijks een overzichtelijke factuur waarop de btw-kosten ook worden afgebeeld. Dit is vaak niet zo wanneer jij je internetverbinding gebruikt als particulier.

#3 Extra opties 

Een zakelijk abonnement geeft vaak de mogelijkheid tot meerdere extra opties. Je kan nu denken aan een vast IP-adres om een FTP-server mee te hosten. Dit is bijvoorbeeld nodig voor het hosten van je eigen website. 

Ook bieden voor providers voor zakelijke klanten de optie voor Pinbetalingen aan. Je krijgt daarmee toegang tot een beveiligde verbinding waardoor je klanten veilig kunnen betalen in de winkel. 

#4 Flexibel 

In de meeste gevallen is zakelijk internet een stuk flexibeler. Zo kan je waarschijnlijk gemakkelijk op en afschalen. Wanneer je bedrijf ineens een vlucht neemt kan je dan je bestaande abonnement snel wijzigen. Ook kan je kiezen voor een ander abonnement terwijl je huidige nog loopt wanneer je toch meer opties wil.

Klein magazijn? Deze materialen heb je zeker nodig 

Vorig article

Hoe belangrijk is het hebben van een eigen app?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet