Handig

5 slimme manieren om rolcontainers te gebruiken in je magazijn

0
men going around a warehouse

Als je een magazijn hebt, weet je waarschijnlijk als geen ander hoe belangrijk het is om efficiënt en georganiseerd te werken. Om georganiseerd te werk te gaan, is een van de handigste hulpmiddelen de rolcontainer. Rolcontainers, kan je op veel verschillende manieren gebruiken. Deze manieren kunnen je helpen om je magazijn efficiënter te maken. In deze blog, zullen we vijf slimme manieren bespreken waarop je rolcontainers kan gebruiken.

Ordenen van spullen

Rolcontainers zijn heel erg geschikt voor het ordenen van spullen in je magazijn. Door de spullen op rolcontainers te plaatsen, kun je ze gemakkelijk verplaatsen naar de juiste locatie. Daarnaast kan je de verschillende rolcontainers gebruiken om de verschillende soorten spullen te scheiden. Hierdoor kan je een stuk makkelijker de juiste spullen pakken.

Verplaatsen van spullen  

Als je kleine dingen wil verplaatsen, zijn rolcontainers ook erg geschikt. Ze zijn namelijk makkelijk te besturen. Dit komt doordat er onder de rolcontainers vier wielen zitten. Twee van deze wielen zijn zwenkwielen. Deze zwenkwielen kunnen 360 graden draaien. Hierdoor kan je de rolcontainer makkelijk verplaatsen. Naast deze zwenkwielen, zitten onder de rolcontainer ook twee bokwielen. Deze bokwielen kunnen niet draaien en zitten onder de container om hem niet zomaar weg te laten rollen. Op een rolcontainer kan je makkelijk dingen stapelen, wat maakt dat je veel spullen tegelijkertijd kan verplaatsen. Gaan de wielen van de rolcontainer kapot, dan zijn deze makkelijk online te bestellen op websites zoals Wielenoutlet. Deze online retailers hebben veel verschillende wielen in allerlei soorten en maten, waardoor je snel de gewenste wielen hebt gevonden.

Opslag van spullen

Omdat deze rolcontainers gemakkelijk stapelbaar zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag wanneer je ze niet in gebruik hebt. Hierdoor kan je veel containers tegelijk kwijt in je magazijn en heb je nooit een tekort aan rolcontainers. Als je ze wel weer wil gebruiken, klap je ze eenvoudig uit en kan je ze weer gebruiken voor opslag van spullen. Stapel dezelfde soort spullen op één container, hierdoor kan je de spullen makkelijk stapelen zodat er meer op één container past. Daarnaast heb je het ook nog eens goed geordend.

Afvalinzameling  

Iets waar rolcontainers ook heel erg geschikt voor zijn, is het verzamelen van afval. Door het afval in de rolcontainer te stoppen, kan je het gemakkelijk verplaatsen naar de juiste locatie. Daarnaast kan je verschillende rolcontainers gebruiken voor verschillende soorten afval, waardoor je het afval meteen kan scheiden. Denk hierbij aan karton of plastic. Als u ook restafval in een rolcontainer wil verplaatsen, maak dan wel gebruik van vuilniszakken. Hierdoor hou je de rolcontainers schoon en hoef je ze niet telkens te wassen.

Efficiënte productieprocessen

Tot slot kunnen rolcontainers worden gebruikt om productieprocessen efficiënter te maken. Door spullen op rolcontainers te plaatsen, kunnen de spullen makkelijk worden verplaatst van de ene locatie naar de andere. Hierdoor wordt het productieproces een stuk sneller, aangezien er minder vaak heen en weer hoeft te worden gelopen. Ook voor de werknemers is dit fijner aangezien zij niet zoveel hoeven te lopen. Hierdoor hebben ze meer tijd over om zich bezig te houden met de hoofdtaken die ze hebben. Wat maakt dat het productieproces efficiënter wordt.

Waarom kiezen voor een elektrische fiets met middenmotor?

Vorig article

Zoek de juiste oplader bij je elektrische auto

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig