Tech nieuws

Zo doe je jouw auto of motor in de verkoop

0

Wil jij jouw geliefde auto of motor in de verkoop doen? Dan wil je daar natuurlijk wel een goede prijs voor krijgen. Hoe je dat doet en waar je op moet letten vertellen we jou in deze blog. Want een auto of motor kopen is weer heel anders dan een auto verkopen!

Tegenwoordig kun je je auto of motor natuurlijk heel makkelijk verkopen. Bijvoorbeeld via Marktplaats, Autoscout24 of via Ikwilvanmijnautoaf.nl. Daar kijken mensen dagelijks onder het kopje auto kopen of motor kopen. Maar dat betekent niet dat dit altijd even gunstig is voor het bedrag dat je ervoor gaat krijgen. Dat komt omdat het platform waarop je jouw auto of motor zet zo is gemaakt dat je supersnel een advertentie erop kan zetten. Maar het is aan jou om te werken aan een goede en bovendien eerlijke advertentie. Dus laten we daar eerst eens even naar kijken.

Stap 1: je stelt de waarde van je voertuig vast

De waarde van je auto bepalen is een belangrijk onderdeel. Je kan zeggen dat je bijvoorbeeld 5.000 euro ervoor wilt hebben. Maar als hetzelfde voertuig voor nog geen 2.000 euro op Marktplaats staat, is de kans klein dat je de jackpot ervoor gaat krijgen. Er zijn een aantal punten belangrijk, bijvoorbeeld:

  1. Komt er een grote beurt aan?
  2. Loopt de APK af?
  3. Is er duidelijke schade of roest?
  4. Zijn er andere gebreken?

Al deze punten zijn belangrijk, want de kans is daarnaast groot dat nieuwe kopers hierover gaan onderhandelen. Pas je prijs daar dus op aan. Heb je nu eenmaal niet zo’n gaaf product in de verkoop? Ga er dan ook niet de hoofdprijs voor vragen. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld het voertuig nog opknappen en dit mee berekenen in de prijs. Maar dat is aan jezelf.

Stap 2: maak eerlijke foto’s

Je kan maar beter bij de voordeur al vertellen wat de gebreken zijn en hoe het voertuig eruitziet dan dat je erover gaat liegen. Maak het voertuig schoon en maak foto’s in het daglicht. Zo krijg je de meest eerlijke foto’s

Stap 3: schrijf een eerlijke tekst

Neem de tijd om een goede en heldere advertentietekst te schrijven. Zeg niet alleen “hij rijdt als een zonnetje.” Maar vertel ook waarom je het voertuig weg doet, wat de specificaties zijn en wanneer hij eventueel op te halen is.

Welke soorten transportsoorten zijn er? En meer wat je moet weten over transport

Vorig article

Deze partij moet je benaderen voor podiumonderdelen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws