HandigTech nieuws

4 tips voor het creëren van uw eigen thuisbioscoop

0

Helaas heeft de corona pandemie ons nog steeds aardig in zijn greep. Gelukkig is de lockdown inmiddels wel voorbij en mogen we weer met zijn allen leuke dingen ondernemen zoals naar de bioscoop gaan bijvoorbeeld. Weliswaar nog wel onder bepaalde voorwaarden, maar het mag in ieder geval weer en dat is natuurlijk een hele positieve vooruitgang. Echter, nu de corona cijfers langzaam weer oplopen is het niet zeker of de maatregelen voorgoed verleden tijd zijn. Ook een toekomstige nieuwe lockdown is daarom niet uitgesloten. We weten immers niet hoe het virus zich de komende tijd zal gaan gedragen en welke maatregelen dat vraagt. Bent u net weer gewend aan alle vrijheden, zult u zien dat u straks weer nergens heen mag. Dus ook niet naar de bioscoop. Wilt u deze situatie graag voor zijn? Wellicht is een thuisbioscoop dan wat voor u. In deze blog geven wij u graag vier tips voor het creëren van uw eigen thuisbioscoop. Lees snel verder!

Een comfortabele bank of fauteuil om op te zitten/liggen

Comfortabel een lange film van ruim twee uur kijken doet u natuurlijk niet vanaf een houten eetkamerstoel die na tien minuten al pijn doet aan uw achterwerk. Een comfortabele bank of fauteuil om op te zitten is een must. Liefst eentje waar u onderuit gezakt op kunt gaan liggen.

Levensgrote beelden dankzij een beamer

Met een standaard tv-scherm kunt u helaas niet dezelfde ervaring creëren als in een bioscoop. Hoewel tv-schermen alsmaar groter worden doen ze nog steeds behoorlijk onder voor het formaat beelden dat een beamer kan produceren. Met een beamer, ook wel projector genoemd kunt u levensgrote beelden projecteren op vrijwel iedere muur. Voorwaarde is wel dat het een gladde muur betreft en dat de muur natuurlijk groot genoeg is om het volledige beeld op te projecteren. Een oneffen muur met structuur is een stuk minder geschikt omdat deze het beeld kan doen vertekenen. Wilt u het helemaal goed aanpakken? Projecteer dan de beelden op een projectiescherm. Projectiescherm en beamer kopen? Bij Beamerexpert bent u aan het juiste adres!

Speakers met surround sound voor geluid rondom

Naast levensgrote beelden maakt ook surround sound een bioscoopervaring compleet. Surround sound zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een geluid rondom. Hierdoor heeft u het gevoel dat u echt in de film zit. Thuis kunt u deze ervaring nabootsen door speakers met surround sound te installeren.

Koude dranken, hapjes en popcorn binnen handbereik

Tot slot mogen de koude dranken, hapjes en popcorn natuurlijk niet ontbreken. Leg uw favoriete drankjes ruim van te voren koud, haal wat lekkere hapjes in huis en vergeet ook zeker de popcorn niet. Genieten maar! 

De voordelen van een bedrijfswagen op een rij

Vorig article

Deze 5 online marketing specialisaties gaan je helpen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig