Handig

Telefoonabonnement bijna afgelopen? Let hierop bij een nieuwe

0

Als je telefoon / mobiel abonnement bijna afloopt, dan is het tijd om je weer te verdiepen in een nieuwe oplossing. Ga je namelijk je huidige abonnement verlengen, of sluit je een nieuwe af? En wat is het beste moment om dan vervolgens over te stappen of juist niet? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten wanneer je telefoonabonnement bijna afloopt en je een nieuwe moet afsluiten (of dus – juist niet).

 

Controleer de einddatum

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement wordt áltijd een einddatum vermeldt – de datum waarom het contract afloopt. Het is niet gek als je deze datum niet uit je hoofd weet, maar dit zou je altijd even kunnen checken. Een abonnement kun je namelijk al verlengen zo’n 3 á 4 maanden voor de einddatum van je abonnement, zodat je dat niet op het laatste moment hoeft te doen. Ga je overstappen naar een andere provider, dan is het wel een goed idee om je eerste abonnement zo lang mogelijk te laten doorlopen.

person holding white Android smartphone in white shirt

Nieuw contract met of zonder toestel

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement moet er altijd een belangrijke keuze gemaakt worden: sluit je een abonnement met een toestel af, of juist zonder? Een abonnement zonder een bijbehorend toestel wordt ook wel sim only genoemd en is vaak de goedkoopste optie, omdat je dan niet verbonden zit aan de kosten van een telefoontoestel. Daarom is het slim om jezelf de volgende vraag te stellen: heb je een nieuw toestel nodig?

 

Nieuwe telefoon?

Heb je een nieuw telefoontoestel nodig of niet? Dit gegeven is erg handig om te weten, omdat het goedkoper is om geen nieuw toestel te kopen en je huidige toestel te houden en alleen je telefoon abonnement te verlengen (sim only). Ben je echter toe aan een nieuw toestel, dan is het zeker slim om te kijken of er een goede aanbieding is waarbij je samen bij een abonnement flinke korting kunt krijgen op een toestel. Toch is dit niet altijd het geval: soms lijken telefoonabonnementen heel aantrekkelijk, maar ben je goedkoper uit als je een los toestel aan zou schaffen en daar een goedkoop sim only abonnement naast hebt. 

 

Verlengen of overstappen?

Dan het volgende dilemma: ga je je huidige abonnement verlengen of ga je overstappen naar een andere provider? Die keuze is afhankelijk van jouw wensen en in hoeverre je huidige provider daaraan voldoet. Als je verwacht dat je huidige provider bij het verlengen van het abonnement nog steeds dezelfde prijs en kwaliteit blijft bieden als de vorige (en je er tevreden mee was) dan kan het slim zijn om je huidige abonnement te verlengen bij dezelfde provider. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer concurrenten een goede aanbieding hebben, kan het slimmer zijn om over te stappen. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat een bepaalde aanbieder nou net een aanbieding heeft met het toestel wat jij wilde hebben. Per provider verschillen de aanbiedingen vaak omdat er verschillende toestellen in de aanbiedingen zijn. Dat kan dus ook een strategie zijn: eerst weten welk toestel je wil, en vervolgens je aanbieder daarop aanpassen.

Zo maak je een eigen website en dit komt erbij kijken

Vorig article

Hier moet je op letten als je begint met cryptocurrencies

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig