Tech nieuws

De belangrijkste usecases van stablecoins

0

Wat zijn Stablecoins?

Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gekoppeld is aan een ander digitaal actief bv. de Amerikaanse dollar, goud, enz. Stablecoins zijn gemaakt om meer stabiliteit te bieden dan andere cryptocurrencies. De meeste stablecoins die momenteel bestaan gebruiken de Amerikaanse dollar als de referentieactiva, maar er bestaan ook stablecoins die gekoppeld zijn aan andere fiatvaluta’s zoals de euro of de yen. Als gevolg hiervan schommelt de prijs van stablecoins zeer weinig in tegenstelling tot andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, die wel vatbaar zijn voor sterke schommelingen. Enkele van de bekendste stablecoins zijn USD-Tether (USDT), USD Coin (USDC), DAI (DAI), Binance USD (BUSD), en Paxos Standard (PAX). In dit artikel bespreken we de belangrijkste usecases van stablecoins.

Opslag van waarde

Een stablecoin heeft een vaste waarde die gemaakt is om stabiel te blijven doorheen de tijd. Deze eigenschap maakt stablecoins een ideale manier om waarde op te slaan. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, die vaak te maken krijgen met sterke prijsschommelingen als gevolg van speculaties. Een investeerder die zijn winst in stablecoin bewaard, zal zich geen zorgen moeten maken dat hij geld verliest als gevolg van sterke prijsschommelingen.

Handelen

Stablecoins hebben veel liquiditeit en zijn makkelijk verhandelbaar waardoor ze snel kunnen worden uitgewisseld voor andere cryptocurrencies of fiatvaluta’s. Tether(USDT) is de bekendste stablecoins en is goed voor 40% van de transacties op Binance. Stablecoins zijn een ideale oplossing voor investeerders die de volatiliteit van cryptocurrencies willen vermijden zonder dat ze volledig uit moeten cashen. Ze stellen hun winst veilig, maar ze houden ook het geld op het cryptoplatform zodat ze snel opnieuw kunnen investeren als er zich nieuwe kansen op de markt voordoen.

Internationale betalingen

Stablecoins zijn een onmisbaar onderdeel geworden van het moderne financiële systeem. Zonder crytocurrencies is het verzenden van geld van het ene deel van de wereld naar het andere traag en kostelijk. Met stablecoins kunnen fondsen over de hele wereld worden verhandeld met een veel hogere snelheid voor een fractie van de kosten ten opzichte van het traditionele betalingssysteem. Snellere betalingsverwerking en lagere transactiekosten maken stablecoins zoals USDT en USDC een goede keuze om overal ter wereld geld te versturen. Stablecoins hebben ook het potentieel om miljoenen families te helpen die leven en werken in ontwikkelingslanden. In de wereld van vandaag kunnen families in het buitenland geld overmaken naar hun geliefden via websites zoals anycoindirect.eu zonder gebruik te maken van traditionele diensten zoals Western Union waar ze door hoge commissies uiteindelijk een groot deel van hun geld verliezen. Voorbeelden van platformen die je kunt gebruiken om internationale betalingen en overboekingen te doen met stablecoins zijn Anycoin Direct, Bitpowr Technologies, Circle, enz.

Lenen en uitlenen

Stablecoins lenen is momenteel een de interessantste manieren om geld te lenen. Je leent stablecoin ten opzichte van bijvoorbeeld je Bitcoin en je betaalt op eigen tempo de lening terug zonder dat je je Bitcoin hoeft te verkopen. Wanneer je geld leent op deze manier moet je je ook geen zorgen maken over de volatiliteit van Bitcoin, de waarde van je geleend bedrag blijft gelijk. Je kunt ook zelf stablecoins uitlenen aan andere investeerders en hiervoor een mooie rente krijgen, bij sommige platformen zelfs tot 12% APY.

 

 

Goud voor nerds 

Vorig article

Dit wil je weten over modelvliegtuigen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws