Internet

Hoe milieubewust is het eigenlijk om te gamen?

0

Gamen gebeurt heel veel en wordt door jong en oud gedaan. Het is een perfecte manier nom de tijd te doden wanneer je je verveelt, maar voor velen ook een hobby waar ze met andere mensen kunnen samenkomen om hetzelfde spel te spelen – ook al is dit virtueel. Waar weinig mensen echter bij stilstaan is hoe milieubewust gamen eigenlijk is (of dus juist niet). In dit artikel bespreken we hoeveel energie gamen kost, en of het eigenlijk milieubewust is om te gamen. Is het bijvoorbeeld beter om te investeren in aparte game apparatuur, door bijvoorbeeld een game computer online kopen?

Energieverbruik

Alles op het web kost energie, het zijn immers allemaal verbindingen die gelegd worden. Een simpele klik op het interent verbruikt dus al energie. Als je je energieverbruik dus écht zou willen minimaliseren, dan kun je het beste het internet mijden. Een voordeel aan online gamen is echter wel dat online gamen energiezuiniger is dan een fysieke game te kopen. Het kost namelijk meer energie om een game te produceren en te branden en vervolgens naar de winkel moet vervoeren. In die zin is online gamen dus een groene(re) keuze!

Een aparte gaming PC

Volgens onderzoek dragen gaming pc’s bij aan zo’n 40% van het totale energieverbruik van gamen. Gaming pc’s zijn, vanzelfsprekend, minder zuinig dan consoles. Ze zijn immers een stuk groter en verbruiken meer. Per jaar verbruikt een een gaming pc inclusief monitor, gemiddeld, ongeveer 1.400 kilowattuur. Dat staat gelijk aan het energieverbruik van drie koelkasten. Goed om te weten bij een gaming pc samenstellen.

white Sony PS4 DualShock controller over person's palm

Minderen in energie tijdens gamen?

Zou je minder energie willen verbruiken, dan zou je kunnen kijken naar het verbruik van verschillende spelcomputers en deze met elkaar vergelijken. Een andere tip is dat je je game computer na het gebruik beter helemaal uit kunt zetten dan hem op stand-by laten staan, omdat hij dan minder energie verbruikt. Op deze manier draag je toch bij aan een groenere wereld!

Conclusie

Hoewel veel spelcomputers dus steeds duurzamer worden en je, door je computer uit te schakelen na gebruik, zelf ook je energieverbruik kan minimaliseren, heeft gamen wel een impact op hemt milieu – net als heel veel andere dingen. Waarschijnlijk koen er in de toekomst steeds meer groene oplossingen.

Nu investeren in crypto’s, heeft dat nog zin?

Vorig article

Zo maak je een eigen website en dit komt erbij kijken

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet