Tech nieuws

Tether lanceert stablecoin gekoppeld aan de Britse Pond Sterling

0

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin als we kijken marktkapitalisatie USD-Tether, heeft haar planen aangekondigd voor de lancering van een nieuwe fiat gekoppelde stablecoin genaamd de GBPT. Deze stablecoin zal een één op één koppeling hebben met de Britse pond sterling. Nog niet zolang geleden lanceerde Tether een stablecoin gelinkt aan de Mexicaanse peso genaamd MXNT.

Waar kun je Tether kopen? Omdat USDT één van de populairste cryptomunten is op de markt is het bijna overal te kopen. Grote cryptowebsites zoals coinbase.com, crypto.com, anycoindirect.eu en binance.com bieden het alvast aan. Voor het kopen van GBPT is het dus nog even wachten tot na de lancering en wanneer de grote cryptoplatformen het gaan aanbieden.

Tether lanceert haar vierde aan een fiatmuint gekoppelde stablecoin. Hieronder interessante informatie over deze nieuwe stablecoin.

  • Op 22 juni 2022 kondigde Tether de lancering aan van GBPT, een stablecoin die in eerste instantie zal worden uitgegeven op de Ethereum blockchain. GBPT is gekoppeld aan de waarde van het Britse pond sterling, de oudste fiatvaluta ter wereld, voor het eerst uitgegeven in 1694.
  • “GBPT zal een stablecoin zijn die 1 op 1 gekoppeld is aan het Britse pond Sterling. GBPT zal worden gebouwd door het vertrouwde team van ontwikkelaars achter tether USDT en opereren onder tether.to, De creatie van GBPT zal Britse ponden op de blockchain zetten en een snellere, minder dure optie bieden voor vermogensoverdrachten.”
  • USDT is vandaag de grootste stablecoin per market cap met 68 miljard dollar en het project werd onlangs gelanceerd op het Polygon-netwerk. In de afgelopen twee maanden is er meer dan 12 miljard USDT uit de circulatie gehaald.
  • USDT heeft een aanzienlijk handelsvolume en vandaag is het wereldwijde volume van tether ongeveer $ 40,9 miljard in de afgelopen 24 uur, terwijl het hele crypto-ecosysteem woensdag $ 76,5 miljard aan transacties registreerde.
  • Van de $ 956 miljard crypto-economie domineert USDT’s market cap met 7,035% en het is de op twee na grootste crypto-activa market cap van de 13.471 crypto-activa.
  • Tether’s GBPT aankondiging op volgt op Circle’s (Tether’s grootste concurrent en samen met Coinbase uitgever van USDC) recente euro munt (EUROC) lancering. EUROC is Circle’s tweede fiat-gekoppelde stablecoin, terwijl Tether in de loop der jaren een paar verschillende soorten heeft uitgebracht.
  • Tether heeft een stablecoin gekoppeld aan de Chinese yuan genaamd CNHT en een euro-gebaseerde stablecoin genaamd EURT. Eind mei lanceerde Tether een fiat-gekoppelde token gekoppeld aan de waarde van de Mexicaanse peso, genaamd MXNT.
  • Tether heeft ook een token dat gekoppeld is aan de waarde van een ounce fijn goud, genaamd XAUT. Tether goud of XAUT heeft een totale marktwaardering van ongeveer $ 458.303.598 vandaag.
  • “Wij geloven dat het Verenigd Koninkrijk de volgende grens is voor blockchain-innovatie en de bredere implementatie van cryptocurrency voor financiële markten,” zei Paolo Ardoino, de CTO van Tether in een verklaring. “We hopen deze innovatie te helpen leiden door cryptocurrency-gebruikers wereldwijd toegang te bieden tot een in Britse ponden stablecoin, uitgegeven door de grootste stablecoin-uitgever.”
  • “Tether is klaar en bereid om samen te werken met de Britse toezichthouders om dit doel te verwezenlijken en kijkt uit naar de voortdurende adoptie van Tether stablecoins,” voegde Ardoino er nog aan toe.

Hoe krijg je je kind achter het beeldscherm vandaan? 

Vorig article

Alles wat je moet weten over een heren smartwatch

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws