Internet

5 x tips om het maximale uit je internetverbinding te halen

0

Nu het advies weer is om zoveel mogelijk thuis te werken, zorgt dit ervoor dat er steeds vaker meerdere mensen tegelijk thuis aan het werk zullen zijn. Dit zorgt voor extra belasting van het internet. Wanneer je thuis wat haperingen ondervindt, kan dit storend zijn voor je werkgenot. dus is het goed en handig om te weten hoe je thuis een optimale internetverbinding creëert. Het is wel zo handig dat iedereen thuis gewoon online kan, of dat nu een zakelijke skype call is of een digitale leeromgeving voor de kinderen. Hier zullen we je enkele tips geven, waardoor jij altijd online kunt zijn zonder problemen.

  1. Zorg voor een beveiligde omgeving

Dit geldt eigenlijk voor alles, van tv en telefoon tot alleen internet. Een veilige online werkomgeving is heel erg belangrijk. Zeker wanneer je werkt met gevoelige bedrijfsinformatie of persoonsgegevens, is het van belang dat je internetbeveiliging serieus neemt. Denk hierbij aan een VPN (Virtual Private Network), die ervoor zorgt dat niemand anders van jouw verbinding gebruik kan maken. Daarnaast is het goed om je Gateway, oftewel router te beveiligen. Alle apparaten die hieraan verbonden worden, zoals smartphones, laptops en tablet worden hierdoor beveiligd.

  1. Zorg dat er geen ongewenste apparatuur is aangesloten

Er zijn veel apparaten die gebruik maken van internet en tv. Op je werklaptop zal hier misschien minder sprake van zijn, maar veel apparatuur bevat programma’s die op de achtergrond veel internet verbruiken. Hierdoor zal je verbinding traag worden en je werk onderbroken. Let er dus op dat je je laptop regelmatig opruimt van binnen, en apparatuur volledig uit staat wanneer het niet wordt gebruikt.

  1. Plaats je router op een handige plek

Hoe verder de router staat, hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Plaats je router daarom zo hoog en vrij mogelijk op een centrale plek zodat er zo min mogelijk obstakels tussen jouw apparaat en de router komen. Ligt je router plat? Zet hem dan rechtop en spreid de antennes (als die op de router zitten) zo veel mogelijk zodat je het bereik vergroot. En sluit desnoods wat extra verbindingspunten aan.

  1. Vergeet niet te updaten

We zeiden het hierboven al kort, maar onnodige programma’s op je apparatuur kunnen de verbinding vertragen. Schoon je apparatuur dan ook regelmatig op en zorg dat je altijd te laatste updates installeert. Tijdens het updaten van je router worden dan nieuwe functies toegevoegd en worden beveiligingsproblemen opgelost. Als je dit goed bijhoudt, ben je er dus zeker van dat je router volledig veilig is, optimaal presteert en vrij is van eventuele bugs.

  1. Zorg voor goed bereik overal in huis

Tot slot is het ook verstandig om eens naar je wifi-systeem te kijken als je merkt dat internet langzaam gaat of zelfs vastloopt. Het is namelijk wel zo fijn als iedereen optimaal gebruik kan maken van het internet wanneer je met zijn allen thuis werkt. Goede wifi-systemen kunnen intensief internetgebruik van meerdere gezinsleden makkelijk aan.

Crypto: 7 verrassende feiten over digitale munten

Vorig article

Welke verschillende soorten tv-schermen zijn er?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet