InternetTech nieuws

Voordeel halen uit low-code development: vermijd deze vijf fouten 

0
close up photo of programming of codes

Dankzij low-code development hoeft een applicatie op maat van jouw bedrijf helemaal niet duur te zijn. Met een low-code platform ontwikkelt EsperantoXL snel en efficiënt precies die functionaliteit die je nodig hebt. Maar het betekent niet dat je zomaar blindelings een project in mag duiken. Probeer ze te vermijden: vijf veelgemaakte fouten in low-code development.

Snelheid en flexibiliteit zijn de kernwoorden voor een low-code platform. Low-code laat toe om met applicaties snel in te spelen op de veranderende behoeften van je klant. Tegelijkertijd maakt low-code development het mogelijk om voluit voor maatwerk te kiezen. 

1. Onvoldoende voorbereiding

Software-ontwikkeling met een low-code platform verloopt heel snel. Meer nog, soms gaat het zo snel dat onze klanten niet altijd kunnen volgen. Net omdat low-code development zo snel verloopt, heeft de ontwikkelaar veel sneller informatie nodig. Dat vang je op door vooraf goed in kaart te brengen welke informatie wanneer beschikbaar moet zijn. 

2. De verkeerde keuze

Geen enkel low-code platform is perfect. Onderhandel daarom niet alleen met de leveranciers van het platform, maar luister ook naar het advies van een ervaren, onafhankelijke specialist. 

3. Niet iedereen is citizen developer

Niet iedereen is geschikt voor de rol van citizen developer. Om dat aan te kunnen moet je niet alleen de business perfect begrijpen, maar ook weten op welke manier de applicatie een oplossing vormt voor de uitdaging waar de business tegenaan kijkt. Onderschat de rol van de citizen developer dus niet! De taak van citizen developer verdient een fulltime focus. 

4. Te weinig aandacht voor de adoptie van de app 

Is je mooie low-code app klaar, maar blijkt niemand ze te gebruiken? Die teleurstelling vermijd je door alle medewerkers zo vroeg mogelijk bij het traject van low-code development te betrekken. Bij EsperantoXL anticiperen we hierop door na iedere sprint een demo te plannen met de stukken van de applicatie waar we aan hebben gewerkt. Zo blijft de hele organisatie betrokken.      

5. Het duurt nog altijd te lang

Low-code mag dan al op snelheid zijn gericht, veel heb je daar niet aan wanneer de IT-afdeling van de onderneming toch aan de principes van de watervalmethode vasthoudt. Dat haalt de snelheid uit het traject. Wij adviseren daarom om liever snel veel, kleine incrementele stappen te zetten. Op die manier behoudt een project met low-code development toch de nodige drive.

Truffels als medicijn voor je depressie, zo werkt het

Vorig article

Website als het visitekaartje van een onderneming

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet