HandigInternet

Op welke manieren kun je jouw clouddiensten beveiligen?

0

Clouddiensten zoals Microsoft Azure en AWS zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de zakelijke wereld. Het gebruik van deze diensten maakt het voor bedrijven eenvoudiger om applicaties en data op te slaan en te beheren. Echter, het gemak van de cloud brengt ook risico's met zich mee. Want hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsinformatie veilig is opgeslagen in de cloud? In deze blog delen we tips en aanbevelingen om jouw clouddiensten te beveiligen.

Waarom is het belangrijk om clouddiensten te beveiligen?

Wanneer je gebruikmaakt van clouddiensten, is het erg belangrijk om deze goed te beveiligen. Waarom? Het is voor hackers soms te makkelijk om tot al jouw data te komen en hier misbruik van te maken. Het is dus erg belangrijk om al deze data goed te beveiligen. Dat doe je met Cloud Security.

Maak gebruik van Multi-Factor Authentication

Eén van de belangrijkste manieren om jouw clouddiensten te beveiligen is door gebruik te maken van Multi-Factor Authentication (MFA). Dit betekent dat mensen die toegang hebben tot de cloud, zoals medewerkers of derde partijen, zich op meerdere manieren moeten identificeren, zoals via een wachtwoord én een cijfercode. Zo voorkom je dat kwaadwillenden eenvoudig toegang kunnen krijgen tot jouw cloudomgeving.

Bescherm jouw data met encryptie

Encryptie zorgt ervoor dat data die opgeslagen wordt in de cloud, versleuteld wordt opgeslagen op de harde schijf. Op deze manier kunnen kwaadwillenden de data niet lezen zonder de juiste encryptiesleutel. Microsoft Azure Sentinel is een goed voorbeeld van een dienst die hierbij kan helpen. Deze dienst biedt een centraal platform voor het beheer van beveiligingsinformatie en -evenementen en maakt gebruik van machine learning om bedreigingen te detecteren en te blokkeren.

Houd jouw systemen up-to-date

Software updates zijn een essentieel onderdeel van de Cloud Security. Updates bevatten namelijk vaak beveiligingspatches die bekende kwetsbaarheden oplossen. Het is daarom van groot belang om jouw systemen regelmatig te updaten.

Maak gebruik van firewalls

Firewalls vormen een belangrijke beveiligingslaag tussen internet en de cloudomgeving. Ze beschermen jouw systeem tegen ongeautoriseerde toegang vanaf externe netwerken. Door de inzet van firewalls zorg je ervoor dat kwaadwillenden niet zomaar binnenkomen.

Train jouw medewerkers

Tenslotte: train jouw medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging. Het grootste risico op een datalek ligt namelijk vaak bij menselijke fouten. Door medewerkers te trainen op het herkennen van verdachte e-mails en het veilig omgaan met gevoelige informatie, zorg je ervoor dat zij bijdragen aan een veilige cloudomgeving.

Clouddiensten bieden veel voordelen, maar vormen ook risico's voor de beveiliging van jouw bedrijfsinformatie. Door gebruik te maken van de benoemde opties uit dit artikel, kun je met een gerust hart gebruikmaken van clouddiensten en ben je beschermd tegen mogelijke cyberaanvallen.

Dit zijn de beste duurzame relatiegeschenken

Vorig article

5 voordelen van linkbuilding uitbesteden en seo uitbesteden

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig