Tech nieuws

Wat doet een SEO Consultant? Het geld waard?

0

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een SEO consultant. Mocht je toch nog niet zo goed weten wat het werk van een SEO consultant precies inhoudt, lees dan snel verder! Wij vertellen je wat een SEO consultant precies doet én waarom het handig is om er een in te huren voor je online bedrijf.

Waarom een SEO-consultant?

Als je een online bedrijf hebt of website-eigenaar bent, wil je vaak zo veel mogelijk bezoekers naar je site trekken. Het Internet groeit ontzettend snel. Dat je website zo hoog mogelijk in de zoekmachine resultaten verschijnt, is daarom steeds belangrijker. Om op te vallen, moet je online aanwezigheid aantrekkelijk en toegankelijk zijn voor potentiële sitebezoekers. Om dit te bereiken kun je een professional seo consultant inhuren. Een consultant kan je namelijk helpen een aantrekkelijke website te bouwen voor zowel bezoekers als zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo.

Wat is een SEO-consultant?

Een consultant is vaak een expert over een bepaald onderwerp en wordt betaald om advies te geven over dit onderwerp. De SEO consultant is een expert op het gebied van ‘zoekmachineoptimalisatie’. De positie van je website op Google en andere populaire zoekmachines is gebaseerd op de Google-kwaliteitsscore. Hieronder valt de lay-out, basis SEO, actuele site inhoud, mobiliteit, snelheid, en de interne links. De SEO consultant implementeert een aantal SEO strategieën met als doel dat jouw website makkelijk en snel gevonden wordt.

Waar moet een SEO-consultant verstand van hebben?

De meeste mensen denken dat een SEO consultant alleen over off-site strategieën gaat, zoals bijvoorbeeld linkbuilden. Er zijn echter ook veel dingen op de website zelf die gedaan moeten worden voordat je kan gaan linbuilden. De website moet namelijk ‘zoekmachinevriendelijk’ zijn om goed te kunnen scoren. Als dat eenmaal zo is, kan je gebruik maken van linkbuilden om je vindbaarheid te vergroten. Linkbuilen is een van de belangrijkste dingen uit het werk van een SEO consultant. Maar een SEO consultant doet veel meer. Zo kan hij je helpen bij het beheren van je Sociale Media of kan hij technische belemmeringen ontdekken die een negatieve invloed hebben op jouw website. Het is voor een SEO consultant erg belangrijk om up to date te blijven van alle nieuwe technologische ontwikkelingen.

Waar moet je op letten

Ben je van plan een SEO consultant in te huren? Dan is het handig om op de volgende punten te letten:

  • Hoe meer jaren een SEO specialist in de branche werkt, hoe meer ervaring hij heeft.
  • De SEO consultant moet bewezen resultaten hebben. Hij moet kunnen bewijzen dat hij resultaatgericht is en specifiek jouw bedrijf kan helpen.
  • SEO campagnes zijn vaak langdurig. Een goede consultant voor zoekmachineoptimalisatie moet het grote plaatje kunnen zien.

Wil je graag weten wat een SEO-consultant voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan eens op Sector7 en laat je informeren.

Is het het geld waard?

Het inhuren van een SEO consultant kan erg voordelig zijn voor je bedrijf. Wat is het nut van een goede informatieve website hebben als niemand je kan vinden? Als jij niet opvalt online kunnen potentiële klanten jou ook niet makkelijk vinden. Hierdoor kun je een hoop omzet mislopen. Een SEO consultant zorgt ervoor dat jouw website opvalt. Dit is belangrijk want hierdoor kan je pas écht SEO concurreren met andere bedrijven. Ook kan een SEO consultant je helpen in zakelijke beslissingen. SEO en analytics gaan namelijk hand in hand. Een SEO-consultant zal kijken wat werkt en wat niet werkt, zodat jij je bedrijfsplan daarop kunt aanpassen.

Is er een opleiding voor SEO in Nederland?

Vorig article

Wortel teken typen op PC of Mac: zo doe je dat

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws