Tech nieuws

Vakantie met de auto: 5 Meest voorkomende pech problemen

0

2020 is het jaar dat we massaal met de auto op vakantie gaan. Ondanks de coronacrisis waren de bekende zwarte zaterdagen zwarter dan ooit. Dat is niet zo gek, veel mensen willen nu simpelweg niet met het vliegtuig op vakantie en verre reizen zijn sowieso voorlopig nog uit den boze. Maar waar we niet bij stilstaan is dat zo’n lange autorit, vaak in flinke warmte, ook zwaar voor je bolide kan zijn. Welke pech problemen komen nu eigenlijk het meeste voor? Wij zetten er 5 voor je op een rij.

Accu

Problemen met de accu zijn goed voor bijna de helft van de pechgevallen. Iets simpels als een lampje aan laten (ook al is het het binnenlampje) kan er al voor zorgen dat de accu leeg is als je wil vertrekken. Ook gaat de kwaliteit van de accu achteruit met de jaren.

Problemen met de motor

Ongeveer 1 op de 5 pech problemen komt door problemen met de motor. Dit kan te maken hebben met een storing, een vuile sensor, ontsteking of injectie. Een deel van de problemen is te voorkomen door de motorolie voor vertrek te verversen of bij te vullen. Denk er van tevoren over na en gebruik de site motor-doctor.nl. U kunt de motorolie zonder problemen zelf verversen.

Ook oververhitting hoort bij deze categorie, vaak door een combinatie van filerijden in de warmte, met de airco voluit en een caravan achter de auto.

Stuur, remmen en aandrijving

Zo’n 15% van de pechgevallen heeft te maken met de stuurinrichting, remmen en aandrijving. Dit zijn toch behoorlijk essentiële onderdelen van je auto, als dit niet meer goed werkt kom je niet zo ver, of in ieder geval niet veilig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het wegvallen van druk waardoor remmen of sturen niet meer goed gaat.

Elektra

Van 1 op de 10 pechgevallen weten we dat dit te maken heeft met elektra. Dat kan simpelweg een niet werkende lamp zijn (wat vaak gemakkelijk opgelost is), maar ook problemen met de dynamo of startmotor horen hierbij.

Lekke band

We sluiten af met een lekke band, of een klapband. Dit kan gebeuren als de bandenspanning niet goed is, de banden al ouder zijn (en dus minder elastisch), overbelasting, als je ergens over of tegenaan rijdt met de band of door pure pech. Gelukkig is dit vaak wel snel op te lossen!

 

Hoe lang gaat je laptop mee?

Vorig article

Alles wat je moet weten over een aansprakelijkheidsverzekering VvE

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws