Handig

Waarom je kipper aanhangers moet overwegen

0

Ga je binnenkort een nieuwe aanhanger kopen? Misschien is een kipper aanhanger wel iets voor jou. Kippers zijn eigenlijk plateauwagens, alleen heeft een kipper een kiepfunctie. Kippers zijn super handige aanhangers, omdat je mede dankzij de uitklapbare zijborden eenvoudig losse lading kan vervoeren. Een kipper aanhanger heb je vaak met een handpomp functie of elektrisch. Daarnaast heb je ook kipper aanhangers die achterwaarts en driezijdig kunnen kippen. Genoeg opties dus. In deze blog vertellen we je meer over de handigheid van een kipper en wat je precies moet overwegen bij de aankoop van deze aanhangers.

Wanneer moet je kiezen voor een kipper aanhanger?

Ik draai er niet omheen: er zit vaak een behoorlijk prijskaartje aan deze aanhangers. Dit komt doordat het chassis heel anders is opgebouwd in vergelijking met een gewone aanhangwagen. Het is namelijk niet gemakkelijk om een kiepsysteem te bouwen. Voordat je een kipper aanhanger gaat kopen, is het goed jezelf deze vraag te stellen: hoe vaak ga ik gebruik maken van de kiepfunctie? Als dit maar een paar keer per jaar? Dan is het een goed idee om na te gaan of het de investering waard is. Je kan altijd eerst ook nog een kipper aanhanger huren. Bij aanhangwagendiect.nl kun je bijvoorbeeld zeer voordelig een driezijdige kipper huren. Zo kun je op een goedkope manier ervaren of een kipper inderdaad bij jou past.

“Een kipper met handpomp is vaak al snel €1000,- goedkoper dan een elektrisch kipper.”

Kipper aanhangers met handpomp of elektrisch?

De prijs van kipper aanhangers hangt vaak af of je kiest voor een elektrische kipper, of kipper met handpomp. Particulieren kiezen vaker voor een kipper aanhanger met handpomp omdat ze vaak minder gebruik maken van de kiepfunctie. Hoveniers en bouwbedrijven kiezen juist vaker voor een elektrisch kipper. Want het kan behoorlijk zwaar zijn om elke dag gebruik te moeten maken van een handpomp. Als je dus regelmatig gebruik moet maken van de kiepfunctie is een elektrische kipper aanhanger een echter aanrader.

Tip: Voor extra gemak kun je een kipper bedienen met een afstandsbediening. Zo kun je op een veilige en relaxte manier gebruik maken van de kiepfunctie.

Achterwaartse of driezijdige kipper aanhangers?

Kippers heb je in twee varianten: achterwaartse en driezijdig. Welke van de twee is nu de beste optie voor jou? De ene is namelijk een stuk praktische dan de andere. Zo kun je bijvoorbeeld met driezijdige kipper aanhangers lading gemakkelijk laden en lossen. Met een achterwaartse kipper kun je alleen achterwaarts kiepen. Maar ze zijn in tegenstelling tot een driezijdige kipper goedkoper. Echter kun je een kipper aanhangwagen ook gebruiken als een gewone plateauwagen. Dankzij de borden kun je alles eenvoudig laden en lossen met de handige kiepfunctie.

Meer weten voer kippers en andere aanhangers?

Wil je nu graag een kipper kopen of andere aanhangers, maar twijfel je nog welke het meeste geschikt is voor jouw doeleinden? Neem dan even contact op met aanhangwagendirect. Naast een ruim assortiment van verschillende aanhangers helpen ze je graag met het uitkiezen van de juiste aanhanger.

Waarom heb ik een SEO-specialist nodig?

Vorig article

6 andere crypto’s om in de gaten te houden naast Bitcoin

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig