Internet

6 andere crypto’s om in de gaten te houden naast Bitcoin

0

Terwijl de wereld nog steeds worstelt om de volgende “big thing” in de financiële wereld te bedenken, is het belangrijk om te kijken naar wat er op dit moment gebeurt. Cryptocurrency is een van de meest besproken onderwerpen in de financiële wereld, waarbij Bitcoin het populairst is. Toch zijn er nog een aantal andere crypto’s die ook interessant genoeg zijn om de koersen van in de gaten te houden. Wij delen ze met je.

Cardano

Cardano is een gedecentraliseerd openbaar blockchain- en cryptocurrency-project en is volledig open source. Cardano ontwikkelt een slim contractplatform dat geavanceerdere functies wil bieden dan enig eerder ontwikkeld protocol. Het is het eerste blockchain-platform dat is voortgekomen uit een wetenschappelijke filosofie en een op onderzoek gebaseerde aanpak. 

Chainlink

Het gedecentraliseerde orakelnetwerk ChainLink is een op blockchain gebaseerde middleware die fungeert als een brug tussen slimme cryptocurrency-contracten en off-chain-bronnen zoals datafeeds, verschillende web-API’s en traditionele bankrekeningbetalingen. Op deze manier stelt ChainLink Smart Contracts in staat om met de buitenwereld te communiceren zonder afbreuk te doen aan hun inherente voordelen – betrouwbare uitvoering en transparantie.

Chiliz

Chiliz is een digitale valuta die de wereldwijde valuta voor sport wil zijn. Het is de eerste in zijn soort die is gemaakt om te worden gebruikt als betalingssysteem voor sportgerelateerde goederen en diensten en als beleggingsproduct.

Ethereum

Ethereum is de tweede meest populaire cryptocurrency na Bitcoin. Het werd in 2013 gemaakt door Vitalik Buterin, een Russisch-Canadese programmeur en schrijver. Hij is ook de mede-oprichter van Bitcoin Magazine. Ethereum gebruikt de technologie van blockchain om informatie over zijn transacties op te slaan (in tegenstelling tot Bitcoin). Het belangrijkste verschil tussen Ethereum en Bitcoin is dat, terwijl de laatste gebruikers alleen toestaat om anoniem te betalen, Ethereum hen in staat stelt om applicaties binnen zijn blockchain te maken. Dit betekent dat het voor alles kan worden gebruikt, van stemsystemen tot crowdfundingplatforms (bijvoorbeeld Kickstarter).

Filecoin

Filecoin is een gedecentraliseerd opslagnetwerk. Het maakt gebruik van een op blockchain gebaseerd protocol om een ​​peer-to-peer-marktplaats te bieden voor de verkoop van cloudopslagruimte. De valuta die binnen het netwerk wordt gebruikt, wordt Filecoin of FIL genoemd. De valuta heeft een beperkte voorraad van 200 miljoen tokens. Filecoin is ontworpen om ASIC-resistent te zijn, wat betekent dat het niet kan worden gedolven met gespecialiseerde hardware zoals Bitcoin dat wel kan. Dit betekent dat iedereen met een computer Filecoin kan minen en FIL-valuta kan verdienen door opslagruimte op hun harde schijf te bieden die anderen kunnen gebruiken.

Solana

Solana is een blockchain-protocol en -platform dat de snelste en meest schaalbare blockchain ter wereld wil zijn. Solana wil de problemen van snelheid en schaalbaarheid oplossen waarmee blockchains momenteel worden geconfronteerd. Het team achter Solana werkt sinds 2015 aan dit project en heeft een testnetversie van hun platform uitgebracht, die door ontwikkelaars kan worden uitgeprobeerd.

Waarom je kipper aanhangers moet overwegen

Vorig article

Hoe word je een goede airsoft speler?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet